Att mecka med konsolkommandon hörde till nödvändigheterna när du skulle spela Quake förr i tiden. Inte ens en idag så självklar sak som att styra siktet med musen fanns i menyerna utan behövde aktiveras med en rapp textinmatning (pluspäng om du minns vilken!).

Idag är spel ofta hermetiskt tillslutna vilket gör allt från moddade till startattribut till ett nostalgiskt minne. Det dröjde dock inte länge innan folk började hitta intressanta kommandon i Quake Champions, bland annat för att stänga av spelets fps-begränsning och optimeringar genom att skruva ner blodkladdet vid en frag.

Under sitt experimenterande märkte dock vår medlem @berling att det hände något med spelet när några populära startkommandon användes. Rörelserna blev sega som sirap och gravitationen verkade halverats, vilket gjorde honom till en enkel måltavla. Han demonstrerar effekterna i klippet nedan.

Frågan är om detta är ett medvetet "straff" från Id Softwares håll för att avråda folk att köra egna startkommandon eller om det helt enkelt är en bugg.