De största spelkassetterna till Nintendo Switch ligger i dagsläget på 32GB, men som vi vet är det många spel som är bra mycket större än så. Nintendo har nyss pratat om en lösning för detta och det går ut på att låta spelaren ladda ner resten av spelet över nätet. Speldatan som inte fick plats på kassetten lagras därefter på ett extern SD-kort.

a microSD card will be needed for certain Nintendo Switch games that contain an especially large amount of content and require additional storage for players to enjoy the full experience."

Ett aktuellt spel som inte kommer rymmas på kassetten är NBA 2K18 där utgivarna medvetet har valt ett minneskort med något mindre kapacitet än vad spelets totala storlek motsvarar. Information om att ett SD-kort kommer behövas ser man direkt på spelfodralet, men även utan ett SD-kort ska det vara möjligt att spela "utvalda delar av spelets innehåll". Hur det fungerar i praktiken återstår att se.

Nyss utannonserade Sandisk att det återigen sprängt minnesgränsen för vad som ryms på ett micro SD-kort, samma typ av kort som används i Switch och det står redan klart att det 400GB stora kortet är kompatibelt med Nintendos hårdvara. Ja, om man nu känner att man skulle vara i behov av så mycket utrymme alltså.

Källa: IGN