Ett större SD-kort närmast ett krav för vissa titlar.

De största spelkassetterna till Nintendo Switch ligger i dagsläget på 32GB, men som vi vet är det många spel som är bra mycket större än så. Nintendo har nyss pratat om en lösning för detta och det går ut på att låta spelaren ladda ner resten av spelet över nätet. Speldatan som inte fick plats på kassetten lagras därefter på ett extern SD-kort.

a microSD card will be needed for certain Nintendo Switch games that contain an especially large amount of content and require additional storage for players to enjoy the full experience."

Ett aktuellt spel som inte kommer rymmas på kassetten är NBA 2K18 där utgivarna medvetet har valt ett minneskort med något mindre kapacitet än vad spelets totala storlek motsvarar. Information om att ett SD-kort kommer behövas ser man direkt på spelfodralet, men även utan ett SD-kort ska det vara möjligt att spela "utvalda delar av spelets innehåll". Hur det fungerar i praktiken återstår att se.

Nyss utannonserade Sandisk att det återigen sprängt minnesgränsen för vad som ryms på ett micro SD-kort, samma typ av kort som används i Switch och det står redan klart att det 400GB stora kortet är kompatibelt med Nintendos hårdvara. Ja, om man nu känner att man skulle vara i behov av så mycket utrymme alltså.

Källa: IGN

Vill man ha kvalitet så köper man en standalone-spelare. Jag orkade inte med UHD-spelaren i One S då den dels var seg men också krävde uppdatering varenda gång man ville se på film. Bytte därför till en Panasonic, och den både laddade snabbare och gav... 03/09 Inte om man föredrar KVALITÉ framför KOMFORT. Visst är det skönt att kunna ha allt på ett och samma ställe (internet) men då får man leva med att det ser lite suddigt ut på sin 65" TV och inte låter så himla vackert i sin 20-30 lax ljudutrustning. Jag... 03/09 Därför att dom inte har valt ett 32gb kort, de väljer ett mindre kort för att spara pengar istället för att behöva hoppa tex: 32gb för att de behöver några gb extra över tex: 16gb. Inget ont om nintendo och deras fantastiska spel men de väljer en spec... 03/09 Haha,.... Zelda ser ju ut som ett spel ifrån tidigt 2000, så pressa den lilla hårdvara som sitter i en switch är kanske bra i Nintendo mått mätt, Men en normal gaming pc är ju ljusår ifrån Nintendos "försök " till gaming konsol... Nintendo lever ju bara... 03/09 @Puscifer: Känns ju mer att man blir misstänksam varför ett basketspel helt plötsligt skulle gå över 32gb när medel ligger runt 7gb.. Tror det handlar om att nintendo är kung på optimering. Se bara hur sjukt mycket zelda pressarhårdvara. En vanlig utvec... 02/09 Det är det interna minnet som är så snabbt, switch-korten kör på det billigaste, så ett sd-kort är snabbare. 02/09 Tror inte GTA VI kommer komma till Switch. I alla fall inte när Rockstar gång på gång ska tveka över att ens släppa spelen till PC. Om 3 år när GTA VI troligen kommer ut är nintendo switch redan lång efter när det kommer till prestanda. 02/09 Jag förstår inte. Ena läget så dissas PC för att det är "dyrt" och "omständligt", sedan prisas konsoler för att 1) Det är så billigt 2) Det är enkelt 3) Det är bara att sätta in mediet och spela osv osv. Nästa sekund så lanseras konsol efter konsol med... 02/09 Köper 80% av spelen till switchen fysiskt eftersom jag vill dela på spelen med mina barns switch eller ar i framtiden. Just nu klarar dom sig bra med Mario kart och Zelda men snart vill dom nog låna arms och mario+kaninerna. Som jag förstår det så kan... 02/09 Undrar hur det blir med framtida spel som tex GTA VI. Som lär hamna runt 100 GB. Tycker det vore dags att släppa en Switch Second Edition med bättre prestanda 02/09
Skicka en rättelse