Inte okej att slöa till sig ingame-prylar.

När spel blir stora hör det till att kreativa krafter kommer på metoder för att skaffa sig fördelar på annat sätt än vad utvecklarna tänkt. Så också i Playerunknown's Battlegrounds, där det tycks ha uppstått en liten affärsmodell som handlar om att samla och sälja spelvalutan Battle Points.

Spelare rapporteras hoppa in i matcher, men utan att spela. Det ger dem Battle Points, för som de använder för att köpa kosmetiska extraprylar som de sedan säljer vidare för riktiga pengar.

Det här beteendet tänker utvecklaren Bluehole sätta stopp för, säger producenten Chang-Han Kim till PC Gamer. Det är inte särskilt många som idlar i nuläget, säger han, men man tänker ändå bygga om valutasystemet så att det inte längre går att idla till sig poäng, alternativt sätta stopp för det helt och hållet.

Brukar du stöta på inaktiva spelare i Battlegrounds?

Jag får inte använda en kniv som jag vill. Jävla kontrollbehov staten har. (Nej, man får inte göra vad man vill om det sabbar för alla andra. Även om man betalar.) 05/09 @Athaleos: Okej, trodde allt sålde bra i början eftersom det där med trading var nytt men jag har säkert fel. 05/09 Med tanke på den försvinnande låga chansen att du skulle få föremålet så nej, du drabbas inte av det negativt. Om du däremot vill hoppa över deras lilla online-casino och köpa föremålet direkt drabbas du positivt av att föremålet finns tillgängligt i... 04/09 Där har du själv lagt upp ett bra exempel på hur det direkt drabbar de som inte spelar på det sättet/använder bots. Om jag nästa vecka skulle få en fancy kjol i en lootbox som jag kan sälja för 100€ idag och den kjolen p.g.a. att marknaden kraschats av... 04/09 Botarna farmar = Fler föremål (inklusive ovanliga = Större tillgång på marknaden = Lägre priser Ganska simpel logik. 40-50 spelare är döda inom mindre än 5 minuter i spelet, att några av dessa är botar spelar ingen som helst roll för "dynamik" eller and... 04/09 Ja, vissa kläder har varit värda runt 300 euro. Men dom är väldigt ovanliga. 04/09 Hört att folk säljer obetydliga kläder för hundratals eller tom tusentals kr. Saker som de hittat i loot boxes, stämmer detta? 04/09 @Dudinkalv: Låter ju nästan som han själv är en av de som farmar med den logik man hört hittills som försvar.. 04/09 Skönt att dom tar tag i det, tror inte att en vettig lösning behöver märkas bland oss vanliga spelare 04/09 Håller inte alls med dig. De förstör ju spelet för andra för att de utnyttjar det ekonomiska systemet för vinning istället för att faktiskt spela spelet. Tykcer inte dina argument håller. 04/09
Skicka en rättelse