Att Borderlands 3 är på gång har varit känt länge, även om det ännu inte är officiellt utannonserat. Så när Gearbox-chefen Randy Pitchford under Pax West-mässan i helgen först pratade om Borderlands, och sen sa att 90 procent av Gearbox-personalen "arbetar på det jag tror de flesta av er vill att vi arbetar på" är det svårt att tro annat än att det handlar om Borderlands 3.

Men han nämnde inte spelet vid namn, och sa att "En produkt existerar inte förrän den tillkännagetts.", skriver Dual Shockers. Att Borderlands 3 är på gång har både Gearbox/Pitchford och utgivaren Take-Two antytt flera gånger. Våren 2016 sa Pitchford att man skulle börja jobba på ett nytt Borderlands efter Battleborn (släpptes maj 2016). Och i maj i år sa Take-Two att man siktar på att släppa "ett mycket efterlängtad nytt spel i en av 2K:s största serier" under budgetåret 2019 (april 2018 - mars 2019), och att det inte är Red Dead Redemption 2, som ska komma andra kvartalet nästa år.

Andra serier i Take-Twos stall är bland annat Xcom, GTA, Max Payne, Civilization och Bioshock. Men de kodas inte av Gearbox, så det lutar ändå åt Borderlands 3. Såvida man inte skakat liv i Brothers in Arms igen.

Eller Duke.