Kan göra konsolspelarlivet i Battlegrounds lite mindre otacksamt.

Snart kommer du kunna spela Xbox One-spel med mus och tangentbord. Microsoft arbetar med att lägga till stöd för de klassiska pc-kontrollerna på sin konsol, det berättade man under helgens Pax West-mässaa i Seattle. Beskedet kom under en frågestund med Xbox-chefen Mike Ybarra.

Stöd för tangentbord och mus är defintivt på gång. Vi måste vara smarta med hur vi gör det. Vi låter det till stor del vara utvecklarnas val.

Ybarra sa att man kommer stödja utvecklare som väljer att implementera mus/tangentbord-stödet, och poängtera vikten av att ge spelarna möjlighet att välja vilken sorts kontroller man vill möta i multiplayer-matcher. Detta är viktigt inte minst i tävlingsinriktade spel.

Vi fick inte veta när kontrollstödet släpps, men Ybarras "soon" låter som att det inte är alltför avlägset. Xbox One X släpps den 7 november, och Playerunknown's Battlegrounds innan året är slut enligt planen. Där någonstans, kanske?

"Kan göra konsolspelarlivet i Battlegrounds lite mindre otacksamt" Eller alternativt bra mycket mer otacksamt förutsatt att man vill sitta sig tillbakalutad i soffan och spela... när hälften av ens motståndare kör med mus. 06/09 Om man suddar ut gränserna mellan konsol och datorer. skulle jag gissa att spelar basen som spelar konsol skulle minska drastiskt. 9/10 spel har en fördel om de spelas med tangentbord + mus. skulle våga gissa på att 9/10 spelare som spelar spel på konso... 06/09 @Sebastian V: Varför skulle MER funktionalitet/valfrihet i en produkt minska värdet? 05/09 Är inte mot det någonstans, men tvivlar på att det kommer bli så många som använder den funktionen. Playstation 3 lät utvecklarna lägga in tangentbord och mus som styrdon, Unreal tournament 3 använde det vet jag men utöver det så nope. Fast som någon... 05/09 Jo det är klart, menade mer om utvecklarna kommer låta oss använda det :) 05/09 Rör sig väl mot att gränsen suddas ut mellan PC och konsoll. Vilket vore förträffligt, om bara Sony kunde fatta det. Vore guld att kunna lira deras släpp på pc. Dom borde väl tjäna mer på att sälja pc-portat också? Dom gör väl ingen direkt jättevinst... 05/09 @Araxes: Kundens åsikt är absolut relevant och att inte lyssna på sin spelarbas eller ta emot konstruktiv kritik är självklart ingen bra formel för framgång, men det betyder inte att kunden/spelarna vet hur man designar spel eller vad som är bäst för... 05/09 Xbox går närmre PC än nånsin, känns mindre värt att skaffa sig en. 05/09 @Margy: liten rättelse bara. Sony har varit på tåget sedan 2002 till ps2. 05/09 Så länge handkontrolls entusiasterna kan välja servrar för enbart handkontrolls entusiaster så tycker inte jag det finns något negativt med detta. Strategispel blir spelbara och FPS crossplatform spel blir mycket mer lämpliga att köra på Xboxet. 05/09
Skicka en rättelse