Mycket talar för ett dött lopp inom kort.

Enligt färsk Steamstatistik blir läget allt jämnare mellan de två VR-antagonisterna Oculus Rift och HTC Vive. Nya siffror pekar på att vi snart har lika många användare av Rift som Vive på Steam.

Så sent som förra månaden hade Vive 60,1 procent av virtual reality-kakan på Steam. Augustisiffrorna visar dock på ett tapp med 7,7 procent till 52,3. Riften å sin sida ligger i dagsläget på 43,8 procent men trenden är talande – och den talar för Oculus Rift.

Priset på HTC Vive sänktes å andra sidan för ett par veckor sedan med 200 dollar. Oculus Rift hade ett liknande priskap i våras, men detta rörde sig "bara" om en sommarrea (om än en lång sådan). Sista ordet i den här virtuellt verkliga striden lär med andra ord inte vara sagt.

@Hipshot: Primax är annars en ny kommande med hög upplösning och FOV. https://www.roadtovr.com/pimax-teases-next-generation-accessories-8k-vr-headset/ 10/09 Det har jag helt missat, men det är möjligt. *sob* 07/09 Den var väl riktad mot arkad inte för att ha hemma? 07/09 Har en Rift och jag skulle påstå att det antagligen beror på bättre spel i Oculus store samt prissänkningen på Riften som fick ned den i "vettiga" prisnivåer jämfört med innan. Men tippar att Vive kommer ta tillbaka det om de bara får tummen ur. Ni som... 06/09 Jag är själv mest nyfiken på StarVR, har inte hört något på ett tag men förmodar att det jobbar för fullt. http://www.starvr.com 06/09 Jag kör med min Rift varje dag. Det är sjukt roligt och finns massa bra spel i Oculus store. Full roomscale och touchkontroller. Det äger! 06/09 @takaii: Det där är inte längre sant, det var i början ut av hur det ser ut. Du lungt köra room scale med en Rift nu för tiden. Jag har en spelyta på 3,5 x 3,5 m och den enda som begränsar till större yta är soffor och annat jox :) 06/09 Headsettet på bilden är väll varken HTC eller Rift? Ser mer ut som Google Daydream eller nått av de nya MS Headsetten. 06/09 Jag vill ha vr till project cars 2! Ser helt grymt ut! Därför skulle jag köpa oculus för jag är bara ute efter vr för bilspel och oculus sägs ha lite vara lite mer komfortabel och lite lättare. Är man ute efter en vr upplevelse för flygplan och bilspel... 06/09 nån har minsann missat hela världsutvecklingen ;) 05/09
Skicka en rättelse