Switchens första halvår krossar PS4:s dito.

Under sina första 26 veckor har Switch sålt 1 527 962 exemplar i Japan. Under samma tidsspann för tre år sedan sålde Sonys Playstation 4 i 665 760 ex. Nintendos nya säljer med andra ord mer än dubbelt så snabbt som Playstation 4 i öst. Detta enligt australiska Kotaku.

Det tog 69 veckor för Playstation 4 att nå liknande siffror i Japan och Kotaku menar att Sonykonsolen är en framgångsrik konsol i moderlandet. Just därför blir statistiken än mer imponerande för Nintendos vidkommande. Det är förstås glada nyheter för Nintendo som efter Wii U-floppen hade allt att bevisa för en tveksam spelvärld.

Än kan vi inte utropa Switch till en vinnare, men en lyckad start är en förutsättning. Det släpps kanske inte sagolikt många spel men å andra sidan har flera av de som släppts varit sagolikt bra (Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8, Splatoon 2). I oktober släpps Super Mario Odyssey.

ah of course. men ja, japanare älskar sina bärbara det vet vi alla. Är inte Sony Playstation typ starkast i Europa överlag? Har hört det ryktesvägen. Men är inte helt säker. 07/09 @xverminator: Det jag irriterar mig mest på är att folk sa att första xbox one inte var en flop, men Wii U som sålde fler exemplar var en flop? Sjukt beteende hos folk! 07/09 Breath of the Wild släpptes även till Wii U, och utvecklades först och främst för Wii U. Sen släpptes ju även HD-utgåvor av Wind Waker och Twilight Princess. Det släpptes även en del Mario-spel till WIi U. Super Mario 3D World, som du nämnde, samt även... 06/09 Det skulle väl vara Splatoon 2 och möjligtvis Mario + Rabbids: Kingdom Battle om vi utesluter mindre titlar som ex Sonic Mania. 06/09 Känns som det bara pratades om switch när Zelda kom sen har man inte hört så mycket mer om den. Har det släppts nån mer spel som är värda att ha? 06/09 Om Nintendo släpper en stationär version med lite större hårddisk kommer jag förmodligen köpa den. Föredrar att sitta hemma i soffan och spela. Gärna själv eftersom jag har svårt att koncentrera mig på spelet om det händer en massa runt mig. 06/09 Jämförelsen var mellan när ps4 var nysläppt och nu när switchen är nysläppt. Alltså inte under samma period i år. 06/09 Den dagen man börjar se lite mer påkostade portningar från tredje part så köper jag en Switch. Hittills är det ju mest indie-spel utöver Nintendos egna. 06/09 Vad fint. Men som redan nämnts här inte helt konstigt då Japanare älskar sina bärbara och ps4 är inte direkt en ny, ny konsol längre. Nintendo DS osv är väl populärare än ps4 med vad jag förstått om man ser till totala försäljningarna i Japan. Men det... 06/09 whoo, Wii U hade kanske inte så många bra spel sett till antalet men de spel som släpptes fick generellt sett väldigt god kritik. Super Mario 3D World och Mario Kart 8 fick väldigt mycket beröm til exempel. Sen fanns det väl besvikelser också som ej fic... 06/09
Skicka en rättelse