Säljer galna 1 miljon exemplar i veckan.

Playerunknown's Battlegrounds fortsätter sitt storartade segertåg, och nu har en betydande milstolpe passerats – fler än 10 miljoner exemplar har sålts!

Battlegrounds släpptes som early access på Steam i mars, och det tog alltså ett halvår att kränga 10 miljoner exemplar. Mest anmärkningsvärt är hur snabbt det sålt de senaste veckorna – det är bara två veckor sedan utvecklaren meddelade att 8 miljoner ex hade gått åt. Därmed säljs för närvarande 1 miljon Battlegrounds i veckan.

Det för tankarna till en annan storsäljare: Minecraft. Det sålde 4 miljoner exemplar på ett år i early access, och har i skrivande stund sålts i 26,7 miljoner ex till pc och Mac. Det tog 3-4 år för Minecraft att spränga 10-miljonersvallen, uppger speljournalisten Oscar Lemaire.

Om Battlegrounds nuvarande säljtempo håller i sig är det inte omöjligt att Minecraft får konkurrens om titeln "Världens bäst säljande pc-spel". Å andra sidan är de båda spelen radikalt annorlunda, och Minecrafts kreativa skaparmöjligheter förklarar varför det varit populärt så länge. Battlegrounds har en (1) karta (minst en till är på gång) och handlar om att göra samma sak varje gång man startar spelet. Om det räcker för att ge Marcus Perssons rekordspel en match återstår att se.

Tack till Cowmine för detta #nyhetstips!
Om man stör sig på folk som åker runt och tutar när du streamer så sluta streama. Det är ditt eget val som streamer att sända ut ditt spel i realtid att då folk kommer å driver med dig får man ju vara med på. Förstår seriöst inte allt gnäll från streame... 07/09 det är mkt ryssar och dylikt förstås, som vanligt. men det finns ingen chatt utan bara mikrofoner, och det har man en knapp för att slippa lyssna på :) 07/09 Förstår inte heller hur dem lyckas. Men igår tittade jag på en stream, och den killen lyckas få 3ggr på raken samma idioter. Han förstod inte heller hur dem lyckades hitta han, ska ju vara random.. Men som tur händer det väl inte oss "vanliga" gamers :) 06/09 Det är mest ett problem för större streamers, då hoper av folk ser till att köa samtidigt som streamern för att öka chansen att hamna i samma match, och när många gör det är det klart att en del också lyckas. Det vanligaste jag sett på streams vad gälle... 06/09 Flugan är växt till svärm. 06/09 Nej det är sant men recensionerna har ändå väldigt många likes och kommentarer, så det är lite intressant vilken påverkan de har. Är det såpass illa? Har själv aldrig sett en stream där sådant beteende har hänt. Vad jag förstår är det helt och hållet... 06/09 Fler kartor kommer ju, men dom jobbar max på att optimera och uppdatera spelet först antar jag. Det är ju bara early acces ändå och funkar ganska bra för det, har själv inte haft några problem öht. Är inte förvånad att det går så bra, spec då det är Mkt... 06/09 @Gen: Har själv tittat på en stream där någon är störande. Skulle gjort exakt samma mot dem, har tom gjort det. Dem stör för alla andra också, sätter på allt möjligt oljud, musik, ord, rasism. Allt skit du kan tänka dig. Tror nog alla skulle vilja få... 06/09 Att det har en karta är kanske inte endast en nackdel. Det gör ju att den blir lite ikonisk och att alla spelare kan och lär sig just den kartan. Det blir lite som på Counterstriketiden när vvissa kartor var i det närmaste allmänbildning. 06/09 Det är ju ofta dom som är mest missnöjda som syns. Av dessa 10 miljoner är det nog inte många som blivit bannad pga det. Men jag håller med om att det är rätt sjukt om dom inte gjort något avsiktligt. Spelet är ju långt ifrån perfekt men det finns inget... 06/09
Skicka en rättelse