Playerunknown's Battlegrounds fortsätter sitt storartade segertåg, och nu har en betydande milstolpe passerats – fler än 10 miljoner exemplar har sålts!

Battlegrounds släpptes som early access på Steam i mars, och det tog alltså ett halvår att kränga 10 miljoner exemplar. Mest anmärkningsvärt är hur snabbt det sålt de senaste veckorna – det är bara två veckor sedan utvecklaren meddelade att 8 miljoner ex hade gått åt. Därmed säljs för närvarande 1 miljon Battlegrounds i veckan.

Det för tankarna till en annan storsäljare: Minecraft. Det sålde 4 miljoner exemplar på ett år i early access, och har i skrivande stund sålts i 26,7 miljoner ex till pc och Mac. Det tog 3-4 år för Minecraft att spränga 10-miljonersvallen, uppger speljournalisten Oscar Lemaire.

Om Battlegrounds nuvarande säljtempo håller i sig är det inte omöjligt att Minecraft får konkurrens om titeln "Världens bäst säljande pc-spel". Å andra sidan är de båda spelen radikalt annorlunda, och Minecrafts kreativa skaparmöjligheter förklarar varför det varit populärt så länge. Battlegrounds har en (1) karta (minst en till är på gång) och handlar om att göra samma sak varje gång man startar spelet. Om det räcker för att ge Marcus Perssons rekordspel en match återstår att se.