Det ser verkligen inte bra ut. Men det är bättre än krig.

Mycket kan sägas om världens olika religioner, bland annat att de inte alltid leder till fred. Men istället för att döda folk som tror på andra högre väsen än en själv, kan man nu vända sig till Steam för att ta reda på vilken gud som är den mest våldsamma rätta.

Fight of Gods är namnet på denna... ähum... konfliktlösare. Det rör sig om ett 2D-fightingspel där diverse gudar – Buddha, Anubis, Zeus, Moses och Jesus – själva sköter detaljen med att slå ihjäl oliktroende, allt för att rädda världen.

Knappt 50 spänn vill utvecklarna ha för spelet på Steam. Det ser ut att vara ett riktigt, riktigt dåligt spel. Men även riktigt, riktigt dåliga spel är bättre än att skjuta skallen av folk IRL för att de inte tror som du. Eller för att en makthavare talar om för dig att göra det.

Seriösa 80-tals vibbar av den trailern xD Finns Muhammed med? Kan man isf spela som Jesus och spöa Muhammed? Lär ju bli dödshot och vittnesskydd för utvecklarna i såna fall :P 10/09 @MEG: inte bara profet och krigsherre utan en vidrig pedofil dessutom. Hans fru var väl 7-8 år gammal? 09/09 @Soulless: har blivit mer så i allfall humanister? Som hämtar sin lärar i evultion och vetenskapen? Å pratar man en evulotion å vill inte hålla med så blir dom riktigt bittra å vill klå än. 07/09 Måhända, jag är inte insatt i buddhism. Men spelets koncept är att representanter för olika religioner strider mot varandra och Buddhism representeras kanske bäst av Buddha, gud eller ej. Evolution är dock inte religion. 07/09 @Soulless: Du sa att Darwin inte är gud, då svarade jag att det är inte Buddha heller. 07/09 @Serkish: Jag förstår inte riktigt din fråga på min kommentar, vad är det du menar att buddah är eller inte är? 07/09 Hmm är lite dåligt påläst om Buddha, har för mig dock att han lyckades uppnå Nirvana, vilket gjorde att han blev ett "högre väsen" men jag är osäker om det räknas som att han blev en gud. 07/09 @Soulless: det är inte Buddha heller eller? Han tycker till och med att apor är heliga. :) 07/09 För att Darwin inte är en gud, och evolution inte en fantasi, så de passar inte i detta spel. Undrar om scientologin är representerad dock, någon som vet? 06/09 Jag vet inte hur det går till men tydligen, om man nu tror på det :) 06/09
Skicka en rättelse