Blizzard har bestämt sig för att justera ett gäng Hearthstone-kort som hängt med sedan begynnelsen. Det är alltså tal om kort ur classic-samlingen. Framförallt tre klasser drabbas av förändringarnas vindar: druid, shaman och warrior.

För druider är det Innervate som går från "gain 2 mana crystal this turn only" till enbart 1 mana. Warriors får se det kraftfulla vapnet Fiery War Axe gå från en kostnad på 2 mana till 3. Shaman-kortet Hex går ett liknande öde till mötes med ökad kostnad från 3 mana till 4. Även korten Murloc Warleader (alla klasser) och Speading Plague (druid) bankas med nerfhammaren.

Just nu är druider vanligt förekommande i rankat spel och förändringarna för klassen ska helt enkelt göra dem mer balanserade att möta. Samma sak gäller pirate warriors. Shaman är inte längre lika dominanta, och den förändringen är mer en justering av den övergripande klassidentiteten.

Det går att läsa ingående om förändringarna, som ska appliceras i en framtida patch, i ett inlägg av Blizzard. Där framgår det också att det numera bespottade mage-kortet Ice Block förmodligen kommer rotera ut i Hall of Fame (och därmed inte längre går att använda i standardformatet) nästa år.