1984-författarens andra stora bok aktuell än i dag, menar spelskaparna.

Författaren George Orwells roman Animal Farm, eller Djurfarmen, är på väg att bli spel. Boken från 1945 handlar om hur djuren på en bondgård låter sig korrumperas av makten, och underförstått kritiserar den hur Josef Stalin styrde Sovjet men också totalitärt styre och maktens språkbruk.

Animal Farm får formen av ett tycoon-spel, och utvecklarna menar att bokens innehåll är högaktuellt också i dag, mer än 70 år efter att den publicerades. Orwells dödsbo har gett sitt stöd till en spelversion, och planen är att göra ett spel där du ställs inför konsekvenserna av svåra beslut.

Utvecklingen verkar fortfarande vara på planeringsstadiet. Pc och "andra plattformar" är aktuella.

George Orwell är mest känd för romanen 1984, en synnerligen mörk historia om faran med Storebror-samhället där makten försöker ha total kontroll över medborgarna. Den släpptes 1948 och känns lika aktuellt i dag som då.

Orwell var socialist och kritiserade auktoritära och totalitära samhällen. Socialism är för övrigt en av de mest framgångsrika ideologierna som samlat miljontals människor i politiska föreningar, fackföreningar, idrottsföreningar etc och fört en kamp... 10/09 Fantastisk bok. 09/09 Anarkokapitalism ftw! Socialism kan bara fungera i ett totalitärt samhälle. Att inget privat ägande är tillåtet är lika med slaveri under staten. 08/09 Rätt skönt med ett balanserat inlägg om detta ämne. Om någon lösning objektivt fungerar bättre för samhället(Oavsett ideologi) är det lite frustrerande när det kommer någon och skall ersätta det för att det är whateverism och det kan vi inte ha pga. his... 07/09 @Mortaigne: Nej tack. Precis som Orwell motsätter jag mig alla former av totalitära samhällssystem. 07/09 @Bojkott: Jag blandar inte ihop Socialdemokrati med Socialism. Socialdemokrati är en variant av Socialism. Socialism har ett stort antal varianter. Och det finns många olika som passar in på det du kallar "ren socialism". Alltså, eftersom varianten av... 07/09 Blanda inte ihop socialdemokrati med socialism. Socialdemokrati har lånat välfärdsidén av socialismen, men är ändå långt ifrån ren socialism där man bland annat helt förbjuder privata egendomar och verksamheter. Allt ägs och drivs av staten. Socialdemok... 07/09 You are now mod on r/pyongyang. 07/09 @Bojkott: Socialism är väl inte misslyckat. Finns bl.a. många lyckade länder med en stor portion demokratisk socialism i sina samhällssystem. Nordiska länderna, Kanada, Nederländerna, Belgien etc 07/09 Delar av väljarkåren har ju tenderat att lämna det invanda och mittfåran och gå i alternativa riktningar på senare år. Att fler går mot socialism kan ju vara en del av den strömningen. Sen gäller ju exemplen du länkar till i USA, där man historiskt sett... 07/09
Skicka en rättelse