Värdet fördubblat på ett år, trots minskade inkomster.

CD Projekt Red har mer än fördubblat sitt värde det senaste året. I augusti 2016 värderades företaget, som ligger bakom RPG-milstolpen The Witcher 3 och Steam-konkurrenten Gog.com, till över 1 miljard dollar.

När företaget nu släppt redovisningen för första halvåret 2017 har både intäkterna och vinsten minskat jämfört med förra året, uppger Gamasutra. Man hade 255 miljoner zloty (573 miljoner kronor) i intäkter och vinsten var 143 miljoner zloty (drygt 320 miljoner kronor) under första halvan av 2017, mot 319 miljoner zloty (717 miljoner kr) i intäkt och gjorde 163 miljoner zloty (366 miljoner kr) i vinst samma period förra året. Trots det bedöms företaget nu vara värt 8,2 miljarder zloty, vilket blir 2,3 miljarder dollar eller 18,4 miljarder kronor. Alltså dubbelt så mycket som för ett år sedan.

Fortsatt bra försäljning av The Witcher 3, som släpptes våren 2015, och expansionerna Heart of Stone och Blood and Wine från året efter, samt intäkter från Gog.com ligger bakom de ekonomiska framgångarna. Man är i färd med att släppa free2play-kortspelet Gwent, och några år framåt i tiden väntar det storväxta rollspelet Cyberpunk 2077. Det borde finnas pengar nog i företaget att göra båda hyfsat bra.

En av de få good guys in gaming. Respekt åt CDPR! 09/09 Instämmer på all beröm, de har gett mig den bästa spelupplevelse jag någonsin haft och gjort så utan att behöva skämmas vid sidan. Och om ett par år ger de mig med stor sannolikhet en ny "bästa" spelupplevelse! Kan knappt vänta på CP2077! 07/09 Tycker dom är värda allt smör i småland, så grattis till dom, för mig världens bästa spel utvecklare. The witcher serien (vilket jag är en av dom som spelat alla 3 och även läst böckerna) fast böckerna nu inte är skriven av dom, så är båda i sin egen... 07/09 Jag önskar mitt ekonomiska värde kunde fördubblas. Då skulle jag lyxa till och köpa en ny musmatta. 07/09 fint att man fondsparar i cd projekt. värdet kommer bara stiga när cyberpunk 2077 släpps. 07/09 Släpper man världens, hittills, bästa spel någonsin så går det bra. Om man dessutom behandlar sina kunder väl och är sympatiska, tja då vinner man t.o.m Internet. CDPR! 07/09 CD Projekt är nog en av få inom spelbranschen som tror på karma eller något annat åt det hållet. Visst kom Witcher 3 som ett nysläppt spel med brister, men det har dom rätt så generöst betalat tillbaka för... Kul att det går riktigt bra för dom som fört... 07/09 Köpte collectors edition till ps4 när det släpptes, och köpte nyligen goty utgåvan till PC. De är värda all framgång! 07/09 De är det väl värda, köpte två exemplar av Witcher 3 GotY till fullpris bara för att stödja dem lite, inget som hör till vanligheterna. Jag hoppas de kommer att fortsätta trollbinda oss länge :) 07/09 Är dom allt värda när dom gör fantastiska spel och behandlar sina konsumenter väl. Jag har spelat många spel och olika typ av spel men helt ärligt talat så är nog Witcher 3 det bästa jag spelat, tröttnar aldrig på att jaga monster och spelvärlden, karak... 07/09
Skicka en rättelse