Det Ultima Online-osande mmo-spelet går in i en lång gratisperiod.

Richard Garriot, även känd som Lord British, kan plita ner Ultima-serien på sitt CV. Just nu jobbar han på Shroud of the Avatar, som ser ut lite som ett Ultima Online i 3D. Spelet har befunnit sig i early access sedan 2014, men en skarp release är planerad senare i år.

Redan nu går det dock bra att ge sig ut i den digitala rollspelsvärlden utan att betala en krona. En testperiod gick nyss av stapeln och pågår fram till den 27 september. Klicka vidare till officiella sajten och följ instruktionerna för att delta. Där står också vilka restriktioner som gäller för gratisspelarna.

Shroud of the Avatar utlovar bland annat spelardriven ekonomi, ett klasslöst system för att bygga karaktärer, pvp, strider som kräver färdigheter, möjlighet att bygga egna hus och städer, med mera.

Spelade detta en del då jag donerade pengar när det var som kickstarter. Ultima Online lirade jag alldeles för mycket under en hel del år. Catskills först sedan Europe servern. 10/09 @Rh3nium: Word! Gammal är vad man har blivit. Idéerna verkar fortfarande spännande, men jag känner verkligen inte för att investera så mycket tid för den reward som erbjuds. Sorgligt! 10/09 Sörjer fortfarande att hans Tabula Rasa hamnade under världens sämsta "hus" (NC). Det kunde ha blivit riktigt bra med rätt stöd bakom sig. Men det är alltid lite shaky när gamla hjältar (Star Citizen, Elite Dangerous, mr Molyneux himself, galne Alice... 09/09 Synd att man i princip måste betala massa rl cash för att ens kunna ta del av mycket content. Var med och kickstartade, men vägen spelet har tagit sedan dess med housing och fantasipriser så har jag förträngt spelet till botten på en brunn. 08/09 Ja, det är väl tur att de har en testperiod för detta spel som snart avverkat sitt tredje år som "early access". Man kan ju börja tro att det aldrig blir en riktig release. Men säljer massa olika extra saker gör de ju. Få din pet att dansa, kostar nu... 08/09 Jag stödjade spelet på Kickstarter redan. Spelet är inte dåligt, men jag tror som med många andra spel för mig så gillar jag ideen men orkar inte riktig. Känns för mycket som jobb och inte kul fritid. Börjar bli gammal tror. Eller är det kanske redan,... 08/09 Jag donerade mer eller mindre dag ett när kickstartern drog igång. Plöjde ner många timmar på UO under en 10 års period. 08/09
Skicka en rättelse