Rolig humor eller över gränsen?

Med ett nytt South Park-spel får man räkna med en kontrovers. Eller femton. Folk har nyligen fått testa kommande The Fractured but Whole (FZ också, läs gärna vår förhandstitt) och då har en av förmodat många vågade skämt uppdagats.

Det har visat sig att svårighetsgraden i spelet är knuten till din karaktärs hudfärg – ju mörkare hy, desto svårare spel. Cartman kommenterar valet med de väl valda orden: "Don’t worry, this doesn't affect combat. Just every other aspect of your whole life". Mer konkret innebär det alltså att valet inte påverkar striderna, utan hur mycket pengar du får i belöningar samt hur andra figurer i spelet interagerar med dig.

Rolig humor eller över gränsen? Döm själv. Klicka fram till 5:40 i klippet nedan för att se hur det ser ut i spelet.

Skrev mig veterligen ingenting som inte var sant, inte heller något som bröt mot några regler. Tar mer än gärna en diskussion via pm, om du inte vill fortsätta skriva här. 13/09 @Tomas Helenius: att sätta ((())) runt saker är en antisemitisk grej, som du kanske redan visste. Antar att explicit menar att zog kontrollerar FZ. http://knowyourmeme.com/memes/triple-parentheses-echo 13/09 @EXPLICIT: Du vet varför ditt inlägg togs bort. Men om du ändå inte förstår det bör du fundera kring om FZ verkligen är rätt ställe för dig att diskutera på. 13/09 skämtet är ju uppenbart om SJW's som alltid påstår att svarta har det svårare.. som man väl iofs kan kalla en rasistisk struktur, men det får man säkert inte då det kommer från "vi-vet-bäst-även-om-vi-bara-umgås-med-vita-vänstern" ;) 12/09 Ser att mitt inlägg försvann utan förklaring eller anledning. Rasistiska (((FZ))) bryr sig inte ens om att skicka ett meddelande om censuren. Sinnessjukt fult beteende, ännu värre att tro att det kommer att gå obemärkt förbi. 12/09 Det är ju absolut jävla genialt. 11/09 Är nog dessvärre Ubisoft som står bakom sådana beslut. Det var samma när Stick of Truth släpptes. Bara EU-versionen (tror jag, eller om det var PC-versionen och inte konsolerna) som inte är censurerad från svordomar. South Park har även haft ett par avs... 11/09 @watteface: Om man nu vill vara rasist så är det upp till var och en. Inget som man kan förändra, tyvärr. Folk tycker och känner, och det är ganska svårt att plocka bort. 11/09 @Pawbeltolaf: Skratta så mycket du vill. Du skriver ju själv på din facebook att du är rasist så... 10/09 @watteface: tillåt mig att skratta åt din dumhet 10/09
Skicka en rättelse