Tidigare i veckan skrev vi om det till synes oviktiga spelet Fight of Gods. Samma spel har nu orsakat att hela Steamstore har blockets i Malaysia.

Blockeringen kom lite som en förvåning för många invånare då de helt plötsligt inte kunde komma in på Steam längre.

Valve ska enligt den malaysiska regeringen fått en varning om att Fight of Gods inte speglade vad staten står för och krävde att det skulle plockas bort.

Antigen trodde personerna på Valve att detta var ett skämt eller så agerade de inte tillräckligt snabbt, för rätt som det var stötte malaysiska användare på ett meddelande om att denna tjänst har blockets på grund av att den bryter mot lagen. Användare ska visserligen fortfarande ha kunnat spela spelen, däremot var Steamstore inte tillgänlig.

Enligt statens multimediaminister, Salleh Said Keruak, var detta den officiella förklaringen.

To ensure solidarity, harmony, and wellbeing of the multi-racial and multi-religious people in the country are the main objectives of the government. The government will not compromise with any action that can jeopardize these objectives."

Blockeringen ska ha varat i ungefär tre timmar tills de flesta kunde logga in igen, men en del internetleverantörer som var lite sega på bollen. Vill du däremot åka till Malaysia och spela Fiight of Gods på Steam får du fortsätta leta då spelet nu är helt bortplockat.