Spelrelaterad creepypasta när den är som bäst.

Det finns ett ökänt arkadspel kallat Polybius från 1981, eller rättare sagt påstås ha existerat. Det finns egentligen inget som bekräftar dess existens men trots detta har otaliga legender skapats om detta spel.

Enligt berättelserna ska spelet ha skapats ur en regeringfinaniserat initiativ för att undersöka hur spelupplevelser kan producera psykoser och beroendeframkallning hos spelare. Arkadmaskinerna ska ha placerats på olika anläggningar och ska därefter ha plockats bort och undersökts.

Väldigt lite är känt om spelet mer än dess gröngula logga och att spelet är skapat av ett företag kallat "Sinneslöschen”. Däremot finns det inga bevis på att ett sådant någonsin har existerat.

Youtubern Ahoy publicerade nyligen en genomgång av Polybius och har grävt både djupt och länge för att få fram en hel del intressanta bevis om icke-spelet.

*Varning filmen innehåller ett par blinkande bilder.

Det är fett i VR iaf till PS4 :p 11/09 NIИ med polybius i videon Less Than. https://youtu.be/gDV-dOvqKzQ 10/09 Å andra sidan så är alla avsnitt av Creepypodden värt en lyssning ;) Det var ett annat avsnitt längre tillbaks som var lite Polybiusliknande men jag kommer inte ihåg vilket det var. Sen tog även P3 spel upp det i detta avsnitt: http://sverigesradio.se/s... 10/09 Ahoy's videos är ruggigt välgjorda. Well worth the wait. 10/09 Jag lyssnade på det avsnittet faktiskt, men glömde helt att han tog upp Polybius! Det är också helt klart värt en lyssning ;)! 10/09 Ah, jag är en riktig sucker för sådant här... Tänkte först kolla några minuter bara för att se vad det rörde sig om, nu sitter jag här fastklistrad i mörkret med hörlurar och njuter. 09/09 Smått off-topic, men vad gäller berättar-röst slår INGEN ObsidianAnt (Youtube). Instant relax när man sätter igång. Och relaterat: Ibland, men inte ofta, pratar han om ett annat spel som inte heller existerar. :-) 09/09 @Struggle: Jag håller med! Hans kanal är ett måste om man är intresserad av spel och dess historia. Rösten hans är inte dålig den heller! Berättarröst av rang! 09/09 Såg den tidigare imorses, det är synd att Ahoy inte släpper lite klipp lite tätare, alla hans videos är intressanta. Bla Quake videon. Utförlig, intressant och har en riktigt dra-in-dig-röst. Urban Legend, kul att han djupdök så ordentligt kring Polybiu... 09/09 En skam att ni inte även länkade till Creepypodden där Polybius var med :) https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/915706?programid=4845 Orginalberättelsen: http://slimebeast.com/forum/slimy-stories/attract-mode/#top Creepypodden <3 <3 09/09
Skicka en rättelse