Valve populära Counter-Strike Global Offensive har sakta med säker blivit en grogrund för fulknep, fusk och lurendrejeri. Med allt ifrån barn som blir av med tusenlappar i hopp om att få en dyrbar virtuell kniv eller professionella lag som förlorar med flit.

Ett av de mest uppmärksammade fallen var det med bettingsidan CSGOLotto. Allt hände efter att kanalerna h3h3-productions och HonorTHeCall avslöjade att Youtubeprofilerna Travis ”TmarTN” Martin och Thomas ”Syndicate” Cassel var ägare av sajten.

Vad som upptäcktes var att de två profilerna i partnerskap med andra gjorde smygreklam för sidan. Samma sida ska även anklagats var att ha tillåtit underåriga att spela samt att vissa av vinsterna var riggade.

Det slutade med att Federal Trade Commission plockade upp fallet. Ungefär ett år senare har nu rättegången avslutats och FTC har tagit beslutet att inte straffa de två. Istället kommer de undan med en varning om det skulle upprepas med böter upp till 317 000 kronor.
FTC:s Mitchell J. Katz säger följande om beslutet:

FTC:s mål är inte att vara en straffande eller drakonisk byrå. Vi är här för att utbilda konsumenterna om nya marknader.

Rätt eller fel – vad tycker du om beslutet?