Kom undan med en varning.

Valve populära Counter-Strike Global Offensive har sakta med säker blivit en grogrund för fulknep, fusk och lurendrejeri. Med allt ifrån barn som blir av med tusenlappar i hopp om att få en dyrbar virtuell kniv eller professionella lag som förlorar med flit.

Ett av de mest uppmärksammade fallen var det med bettingsidan CSGOLotto. Allt hände efter att kanalerna h3h3-productions och HonorTHeCall avslöjade att Youtubeprofilerna Travis ”TmarTN” Martin och Thomas ”Syndicate” Cassel var ägare av sajten.

Vad som upptäcktes var att de två profilerna i partnerskap med andra gjorde smygreklam för sidan. Samma sida ska även anklagats var att ha tillåtit underåriga att spela samt att vissa av vinsterna var riggade.

Det slutade med att Federal Trade Commission plockade upp fallet. Ungefär ett år senare har nu rättegången avslutats och FTC har tagit beslutet att inte straffa de två. Istället kommer de undan med en varning om det skulle upprepas med böter upp till 317 000 kronor.
FTC:s Mitchell J. Katz säger följande om beslutet:

FTC:s mål är inte att vara en straffande eller drakonisk byrå. Vi är här för att utbilda konsumenterna om nya marknader.

Rätt eller fel – vad tycker du om beslutet?

Folk går loss på PewDiePie för att ha använt ett ord fel, detta har inte fått i närheten av publicitet i jämförelse om du frågar mig. 11/09 Satan vad illa, dom borde fått rejäla böter och fängelse.. Gissar att dom hade råda med rätt dyra advokater som kanske hjälpte lite?😋 Lura folk att spela bort pengar med riggade dragningar och visa när jag får jätte vinster Sen "tipsa" om sidan och aldr... 10/09 Dåligt 10/09 Nästan varje gaming youtuber är likadan. Det handlar om att vara den största lustigkurren och den största skitsnackaren. Hur bra man spelar har ingen betydelse. Jag kollar inte ens på dom men dom dyker ofta upp i en flöde om man söker på gameplay för... 10/09 Känsligt ämne? Han verkar ha rusltat dina jimmies. 10/09 @Lolflakes: så du menar att alla andra youtubers är patetiska som till och med inte har något med detta att göra? Sen när är andra youtubers patetiska? Avis att dom klarat sig bättre i livet till skillnad från dig? Och nu syftar jag inte på dessa två... 10/09 Eh, va? Fy fan vad sjukt. 09/09 Eller för den delen bryr sig så mycket om en virtuell kniv i ett spel att de är beredda på att spendera tusentals kronor på att försöka vinna en. 09/09 Sjukt att de kommer undan med bara en varning. Deras målgrupp är minderåriga, och de har i stort sett lurat minderåriga till att spela med riktiga pengar på en bettingsida som de själva drev i smyg och riggade vinsterna som de fick på sin Youtube-kanal.... 09/09 Synd. 09/09
Skicka en rättelse