Ett styrkebesked eller ett problem?

Om någon hade sagt åt mitt tioåriga jag på 90-talet att vi en dag skulle ha en digital tjänst där tusentals nya titlar släpps varje år hade jag nog utbrustit: "Sci-fi!"

Med Steam är det inte en möjlighet utan en verklighet. Enligt analytikern Daniel Ahmad har vi redan sett fler nya Steamspel under 2017 än under hela 2015 – och det återstår närmare fyra månader. Sedan startskottet för Steam Direct har 1 300 spel tickat in och fortsätter det så här blir 2017 året då Steam för första gången har 5 000 nya releaser = väldigt många spel.

Om du hörde miljoner spelare skrika i kör var det på grund av backlogg-ångest. Skämt åsido, det släpps mycket skräp på Steam. Ahmad säger att det bara i år ser ut att släppas fler Steamspel än sammanlagt under de åtta åren mellan 2006 och 2014. Samtidigt som mindre kreatörer får chansen blir det också svårare att göra sin röst hörd på ett allt trängre Steam.

Är det bara jag som ser fram emot Spellforce 3 ? 12/09 Den goda tiden när man fick testa Q3 o inga pengar inblandade 12/09 Att det kommer många spel är ju inget problem i sig. Problemet är att gränssnittet är så föråldrat och statiskt att det knappt går att hitta något bra utan att få tips från kompisar eller podcasts. 11/09 Vore ju roligt om steam gjorde någon "pokemon" av alla sina spel. Jaga spelen och använd i strid. steam master kan vara den som äger steam.... Hur som helt, många spel! 11/09 @FuzioN: Nu vet jag inte om Warhammer total war faller inom samma "urvattnade" serie som du säkert åsyftar. Du kan inte jämföra Rome 2 med ovannämnt, är så pass många förändringar och annorlunda spelupplägg. Och AC kan inte bli dåligt när det ens är dål... 11/09 @Helene: tror du glömde Divinity Original Sin 2 som släpps denna vecka. :) 11/09 Äckliga Early Access till slut påväg bort? Klappar av glädje. 11/09 Jag kan hjälpa och börja, State of decay 2,Survive the nights, a way out,Code vein,anthem,Avatar,The hunt: Showdown,Rune,Darksiders III,Metro exodus. Där är många indie titlar men många är tyvärr copy pasta just nu, och dom som är bra ligger lite i ridå... 11/09 inte för att vara den men om dessa 2 är dom mest intressanta spelen som kommer då vettifan. För du nämner 2 st spel som är så urvattnade och tråkiga både story och gameplay vis, att jag förstår inte att du bara kan ha dom två på listan, det hade ju vari... 11/09 Okej. Du börjar då, eller? 10/09
Skicka en rättelse