Storsuccén förbereder sig för dimman.

Via Twitter delar Bluehole, studion bakom supermegasuccén Battlegrounds, med sig av en kvartett nya bilder som demonstrerar spelet med den kommande dimman. Imorgon ska vi få veta mer om vad nästa patch innebär, hälsar Bluehole. Samtliga bilder hittar du undertill.

Battlegrounds rider på en enorm framgångsvåg med 10 miljoner sålda ex och en miljon spelare samtidigt på Steam. Om det finns någon ände på framgångarna är tveksamt och framöver väntar till exempel en ökenkarta och en Xbox One-version.

Men närmast vankas alltså dimma. Det kanske är svårt att se så mycket, men jag kan i alla fall se hur mina bildrutor per sekund dör ytterligare. Till hösten är det jag som skaffar ny datamaskin.

Kvalificerad gissning: För att det ena inte utesluter det andra, de har förmodligen ett team på 100+ personer som jobbar på spelet. En stor del av dessa är content creators, dvs grafiker, level designers etc. Sedan har de ett engine team, gameplay coder... 13/09 Vad de behöver fixa är att man inte syns BÄTTRE i gräset (pga att det inte renderas) när man är längre bort. Inte så verkligt =) 12/09 Nu är patchnotesen ute. En del bra ändringar och lite nytt. Några highlights: • Added Foggy weather • Added a new town, East of Stalber • Added a new weapon, the Mini-14 • Added new Option to change Cross-hair color • Adjusted the balance of several wea... 12/09 Självklart är det skillnad. Ville mest ge en liten trivia kaka om hur dimma klassiskt ofta har använts för att spara prestanda. Att det är skillnad på denna dimma (kan kallas volumetrisk dimma kanske?) betyder ju inte att den inte fortfarande kan använd... 12/09 Tycker det är kul med lite variation, men jag kan fan inte förstå hur detta kan ha varit en prio alls. Eller deras microtransactions. Kanske öka tickrate på sina servers från 10-30? Eller varför inte optimera hela nätverkskoden? Byggnader blir ibland... 12/09 hallå folk! det är ju skit bra med variation och saker som gör att man måste ändra taktik. älskar att spela i regnet då man kan bli överaskad lättare eller överska någon lättare. dimma kommer ju bli häftigt. man kan ju röra sig snabbare utan att riskera... 12/09 Jag peppar också på mer väder. Önskar att det regnade oftare också. 12/09 Tycker bara det är asbra med variation, alla spelar ändå med lika förutsättningar. 12/09 @Anton Q: Det är dock skillnad på detta och "distance fog" som man använde förr för att dölja det korta renderingsavståndet. 12/09 BF1 har ju dimma, tycker inte den påverkar FPS:en speciellt mycket, däremot är det oftast mer störigt än bra. Fast snipers får ju det lite svårare och dimma blir det alltid när man själv ska testa lite sniper. 12/09
Skicka en rättelse