Efter Windows 10-uppdateringen Creators Update i april kom rapporter om att spel börjat hacka. Problemet drabbade vissa användare, och förekom i olika spel - exempelvis Battlefield 1, Overwatch och Rocket League. Nyligen bekräftade Microsoft att det faktiskt är ett problem med uppdateringen som ligger bakom bekymret, och att en lösning är på väg, skriver DSO Gaming.

Man har släppt en uppdatering till medlemmar i Windows Insider Program och man uppmanar dessa att testa i spel där problemet tidigare funnits för att se om patchen löser det. Om den visar sig funka kommer patchen släppas till samtliga Windows 10-användare. Så här skriver Microsofts supportingenjör Paul Aaron:

We've been reviewing the traces and have identified an issue that we believe is the cause of stuttering in some of the cases that you've reported. We have a fix in the Windows Insider build that flighted to the "Fast" ring this week (build 16273 and above).

Du behöver vara med i Insider-programmet för att få tag på patchen tidigt, ansöker gör du här. För vissa räcker det att stänga av DVR-funktionen i Xbox-appen i Windows 10, så testa det först om du har hackproblemet.

Har du stött på det här problemet?