Patch ute nu för vissa.

Efter Windows 10-uppdateringen Creators Update i april kom rapporter om att spel börjat hacka. Problemet drabbade vissa användare, och förekom i olika spel - exempelvis Battlefield 1, Overwatch och Rocket League. Nyligen bekräftade Microsoft att det faktiskt är ett problem med uppdateringen som ligger bakom bekymret, och att en lösning är på väg, skriver DSO Gaming.

Man har släppt en uppdatering till medlemmar i Windows Insider Program och man uppmanar dessa att testa i spel där problemet tidigare funnits för att se om patchen löser det. Om den visar sig funka kommer patchen släppas till samtliga Windows 10-användare. Så här skriver Microsofts supportingenjör Paul Aaron:

We've been reviewing the traces and have identified an issue that we believe is the cause of stuttering in some of the cases that you've reported. We have a fix in the Windows Insider build that flighted to the "Fast" ring this week (build 16273 and above).

Du behöver vara med i Insider-programmet för att få tag på patchen tidigt, ansöker gör du här. För vissa räcker det att stänga av DVR-funktionen i Xbox-appen i Windows 10, så testa det först om du har hackproblemet.

Har du stött på det här problemet?

Har signat upp mig, och fått bekräftelse och allt, men kan då fan inte komma med ändå "kom igång" så säger den att jag måste registrera mig när jag redan har gjort det... bra där 12/09 Aha.. tack! Ska kolla in det. :) 12/09 Jag har haft problem med "Microstutter" men vet inte om det haft med Windows 10 att göra, Hittade denna lösning https://linustechtips.com/main/topic/391091-how-to-fix-or-reduce-micro-stuttering-in-every-game/ Man måste stänga av HPET i BIOS först och... 12/09 Sabbade min framerate totalt i 90% av spelen jag testade, t.o.m i lätta spel som Hearthstone exempelvis. Så fort jag körde en rollback för att bli av med skiten flöt allt galant igen. Uppdateringen gjorde även att min färkalibration i Windows återställd... 12/09 @Araxes: jahadu https://www.youtube.com/watch?v=4MiqPQ1dVg4 12/09 Ett hett tips som du kanske inte provat kan vara att högerklicka på själva .exe filen för spelet och ta "Egenskaper". Gå sedan in under fliken "kompatibilitet" och bocka i rutan för "Inaktivera helskärmsoptimering". Detta är i regel vad som ska ske när... 12/09 @kEJTLiN: Ligger nog något i det du säger, jag har upplevt på senare tid, att när en del spel laddar så är datorn lite segare när jag tabbar ut och gör något på min andra skärm, 12/09 4790/1080ti. Har provat alla förslag jag hittade tidigare, men inget har hjälpt och jag har ingen lust med en fresh install, ännu >_< 12/09 Det första jag stängde av var allt som hade med deras game-meny att göra. Samma med Nvidias streaming . Gäller att hänga med då de slår på onödigt tjafs. 12/09 Vad har du för GPU/CPU? 12/09
Skicka en rättelse