Glada nyheter för alla retroälskare – Nintendo kommer släppa fler exemplar av NES Classic!

Företaget säger i dag att man sommaren 2018 kommer släppa en ny omgång av den extremt populära konsolen, som fullbokades i ungefär sammma sekund som affärerna öppnade sina förbokningar. Mer information om när det är dags för nästa NES Classic-omgång kommer vid ett senare tillfälle.

Samtidigt meddelar Nintendo att man förlänger leveransperioden för SNES Classic, som släpps nu i slutet av september, och som också den fullbokades snabbare än en nysning. Leveranserna var tänkta att upphöra vid årsskiftet, men nu förlänger man dem till 2018. Man säger också att fler SNES Classic släpps på premiärdagen i USA än antalet NES Classic under hela förra året. Vilket väl inte säger något alls: alla exmemplar var ju slut innan de släpptes.

När FZ frågar Nintendos svenska distributör Bergsala om tillgången här i Sverige hänvisar man till Nintendo Europes besked: att NES Classic kommer i sommar, och att mer info kommer senare.

Så sent som i går lovade Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aimé en "dramatisk" ökning av produktionen av SNES Classic-konsoler jämfört med föregångaren, och att de tog slut så fort när förbokningarna öppnade berodde på problem utanför företagets kontroll.

Nintendo håller sitt streamade event Nintendo Direct i morgon natt (midnatt mellan onsdag och torsdag, svensk tid). Det ska pratat Switch, 3DS, Super Mario Odyssey – kanske också NES och SNES Classic?

NES Classic Mini hade ett riktpris på 60 dollar (kostade cirka 800 kronor här i Sverige), och för det får man 30 inbyggda spel och en gamepad.

SNES Classic Mini släpps den 29 september och innehåller 21 spel, skeppas med två gamepads och har riktpriset 80 dollar (25 procent mer än NES Classic) Den som hann förboka ett exemplar i svenska butiker får räkna med att betala 1 600 kronor, alltså dubbelt så mycket som NES Classic och en markant större höjning än internationellt.