Fler får chansen att köpa den extremt sällsynta retrokonsolen.

Glada nyheter för alla retroälskare – Nintendo kommer släppa fler exemplar av NES Classic!

Företaget säger i dag att man sommaren 2018 kommer släppa en ny omgång av den extremt populära konsolen, som fullbokades i ungefär sammma sekund som affärerna öppnade sina förbokningar. Mer information om när det är dags för nästa NES Classic-omgång kommer vid ett senare tillfälle.

Samtidigt meddelar Nintendo att man förlänger leveransperioden för SNES Classic, som släpps nu i slutet av september, och som också den fullbokades snabbare än en nysning. Leveranserna var tänkta att upphöra vid årsskiftet, men nu förlänger man dem till 2018. Man säger också att fler SNES Classic släpps på premiärdagen i USA än antalet NES Classic under hela förra året. Vilket väl inte säger något alls: alla exmemplar var ju slut innan de släpptes.

När FZ frågar Nintendos svenska distributör Bergsala om tillgången här i Sverige hänvisar man till Nintendo Europes besked: att NES Classic kommer i sommar, och att mer info kommer senare.

Så sent som i går lovade Nintendos USA-chef Reggie Fils-Aimé en "dramatisk" ökning av produktionen av SNES Classic-konsoler jämfört med föregångaren, och att de tog slut så fort när förbokningarna öppnade berodde på problem utanför företagets kontroll.

Nintendo håller sitt streamade event Nintendo Direct i morgon natt (midnatt mellan onsdag och torsdag, svensk tid). Det ska pratat Switch, 3DS, Super Mario Odyssey – kanske också NES och SNES Classic?

NES Classic Mini hade ett riktpris på 60 dollar (kostade cirka 800 kronor här i Sverige), och för det får man 30 inbyggda spel och en gamepad.

SNES Classic Mini släpps den 29 september och innehåller 21 spel, skeppas med två gamepads och har riktpriset 80 dollar (25 procent mer än NES Classic) Den som hann förboka ett exemplar i svenska butiker får räkna med att betala 1 600 kronor, alltså dubbelt så mycket som NES Classic och en markant större höjning än internationellt.

Frågan är om revision 2 av NES mini går att "modda" som de som släpptes första releasen. Ingen vet ju säkert. Men det "kan" ju vara av den anledningen som NES mini upphörde att tillverkas. Även om Nintendo självfallet säger något annat (underskattade... 12/09 @breahl: det gick inte heller att spara när man vill som ska gå i SNES Classic. Sen är det väl jättebra om man kan spela spelen multiplayer online om man inte har så mycket möjlighet att spela med en kompis i soffan? 12/09 NES Classic har 512MB lagring, vilket räcker till att lagra alla NES-spel dubbelt upp. Vad du söker är dock inte en NES Classic, så spara dina pengar. 12/09 Varför ska man kunna spela online? Det är ju inte direkt så att det gick att spela online när NES kom. 12/09 Lägg till 2 handkontroller med längre sladd, wifi och stöd för sd kort(eller tillräckligt i minne för att rymma många spel), så är det nog många som skulle betala 1000kr. Att spela online, kunna ladda ner NES spel och kunna spela VC-spel som är anpassad... 12/09 Kommer den uppdateras med spel eller de kommer bli same shit? 12/09 Tycker Nintendo när det gäller marksnadsföring, distributionsval osv har alltid varit rätt skevt. Jag gillar verkligen Nintendos produkter överlag, men det är alltid något som inte är riktigt optimalt runtomkring. T.ex som denna NES classic-situation. 12/09 Dom släpper kanske 2 till... 12/09 Omg! Sålde min för 1800:- för någon vecka sedan. De lär rimligtvis falla i pris nu? 12/09 De tror vi på när jag ser de. :-) 12/09
Skicka en rättelse