"Jag borde veta bättre. Jag kan inte fortsätta ställa till det så här för mig."

Under en match i Playerunknown's Battlegrounds utbrast Felix "Pewdiepie" Kjellberg "What a fucking ..." och så N-ordet på det. Föga förvånande blåste det upp till storm på internet och många kritiserade den megastora Youtubeprofilen, medan andra försvarade honom.

Kjellberg själv är ångerfull. I en kort video utan hans sedvanliga skämt och lättsamma approach ber han om ursäkt och säger att han "är en idiot" som "borde veta bättre" och inte kan "fortsätta ställa till det så här för mig".

Det var något jag sade i stundens hetta. Jag tog det värsta ordet jag över huvud taget kunde komma på, och det bara for ur mig. Jag tänker inte komma med några ursäkter för varför det blev så, för det finns inga ursäkter. Jag är besviken på mig själv då det verkar som om jag inte lärt mig något från alla gamla kontroverser. Och det är inte som om jag tror jag kan säga eller göra vad jag vill och komma undan med det. Jag är helt enkelt en idiot. Men det gör inte vad jag sa, eller hur jag sa det, okej.

Kjellberg blir besviken på sig själv då han inte vill uppmuntra till sådant här i spelvärlden, men han lovar att ta lärdom av detta och jobba hårt för att bli en bättre förebild för sina fans.

Varför skulle man inte vara rädd för att bli stämplade som rasist? Jag tycker en sån rädsla är naturligt hos intelligenta människor. 16/09 Det framgår mycket tydligt vad det är som diskuteras och vad problemet är även om ordet inte skrivs ut helt. Till och med du förstod ju vad som skrevs så poängen med artikeln går uppenbarligen inte någon förbi... 16/09 Dvs...rädsla för att tappa trafik :D Trafik=pengar 16/09 Men nu får du skärpa dig. Läs det du just citerade: jag sa att vi anpassade oss till rådande praxis i USA för att inte riskera att tappa trafik. Men du får det till att "vi är rädda" - men 5 timmar tidigare såg du det som en ekonomisk grej. Läs vad vi... 16/09 För att citera din goda kollega här: "Vi snackade om det innan vi publicerade, och var helt överens om att det ser fånigt ut att skriva "N-ordet". Men eftersom det är standardiserat att skriva så i USA gjorde vi ändå det, för att minska risken att nyhet... 15/09 Vadå, ska jag inte bemöta felaktiga påståenden kring våra publiceringar? Och det politiska kom ju först senare, ditt första inlägg löd "Redaktionen tycker tydligen att det är så hemskt att de inte ens vågar citera honom utan att censurera meningen.".... 15/09 Joda, ung är man väl tills den dagen man känner sig gammal. ;) Fyllde 30 för några månader sen, dock jag har aldrig riktigt tagit åt mig oavsett vad som sägs om mig eller andra saker stort sett. Kanske är en av dem lyckliga som inte bryr sig så mycket... 15/09 Jaha, okej. Då hade jag fel. Det är alltså en ekonomisk fråga. My bad. 15/09 @Dahlis87: då är du förmodligen väldigt ung eller bara inte bryr dig, för de ordet är allt utom "bara" ett ord. 15/09 Vi snackade om det innan vi publicerade, och var helt överens om att det ser fånigt ut att skriva "N-ordet". Men eftersom det är standardiserat att skriva så i USA gjorde vi ändå det, för att minska risken att nyheten rankas ner eller helt försvinner... 15/09
Skicka en rättelse