Under en match i Playerunknown's Battlegrounds utbrast Felix "Pewdiepie" Kjellberg "What a fucking ..." och så N-ordet på det. Föga förvånande blåste det upp till storm på internet och många kritiserade den megastora Youtubeprofilen, medan andra försvarade honom.

Kjellberg själv är ångerfull. I en kort video utan hans sedvanliga skämt och lättsamma approach ber han om ursäkt och säger att han "är en idiot" som "borde veta bättre" och inte kan "fortsätta ställa till det så här för mig".

Det var något jag sade i stundens hetta. Jag tog det värsta ordet jag över huvud taget kunde komma på, och det bara for ur mig. Jag tänker inte komma med några ursäkter för varför det blev så, för det finns inga ursäkter. Jag är besviken på mig själv då det verkar som om jag inte lärt mig något från alla gamla kontroverser. Och det är inte som om jag tror jag kan säga eller göra vad jag vill och komma undan med det. Jag är helt enkelt en idiot. Men det gör inte vad jag sa, eller hur jag sa det, okej.

Kjellberg blir besviken på sig själv då han inte vill uppmuntra till sådant här i spelvärlden, men han lovar att ta lärdom av detta och jobba hårt för att bli en bättre förebild för sina fans.