Är Samus återkomst rentav utomjordiskt bra?

Om vi bortser från Metroid: Other M och Metroid Prime: Federation Force (och det kanske vi ska göra) har vi inte sett en riktigt storslagen del i serien sedan 2007 års Metroid Prime 3: Corruption. 3DS-titeln Metroid: Samus Returns ser ut att ändra på den saken – och det rejält.

Betygen har börjat ticka in och hittills snittar 2d-actionkanonen på 88 av 100 hos Opencritic. Av 38 recensioner ger 31 det 85 eller högre, och det dippar inte under 80 någonstans. 9,75 hos Game Informer, 9,0 hos Polygon och ord som "...ett av de bästa Metroid-spelen som någonsin har gjorts" hos Nintendo Life är några exempel. Betyget på den sajten? 10 av 10.

Samus Returns utannonserades lite i skymundan av Metroid Prime 4-bomben, men nu ser det ut som om 3DS-titeln får all stjärnglans den förtjänar. FZ-recensionen läser du snart.

Jag är skithäftig, vad fan nu det har med saken att göra. Tycker inte det är särskilt inspirerande att spela på en pytteliten skärm bara. 14/09 Batteriet är nog relativt slitet i en äldre maskin oavsett om den är ny eller beg, då Li-ion celler degraderas även om dom ligger oanvända. Old 3DS/XL har inte producerats på länge så även om du hittar en helt ny har batteriet legat och åldrats i karton... 13/09 Tackar för utförligt svar! Hur är det med batteri - bör man se upp med begagnade maskiner? 13/09 Går utmärkt att dumpa sin egen ROM från sitt eget original och emulera det, behövs ingen piratkopiering. 13/09 @uberpwnage2.0: Underbart. Tack för tipset! :-). 13/09 Ja det är otroligt vad bra emulatorerna funkar idag. Perfekt om man är nyfiken på att testa för ett eventuellt framtida inköp av 3ds eller switch eller vad de nu må vara. 13/09 @fzusr: Uppmuntra inte pirat 😠 13/09 @Sipmo: Du bör välja en med "New" i namnet för de har snabbare hårdvara. Vill man spela spel som Xenoblade Chronicles så måste man ha det. Och kommer det fler spel som kräver det så är det bra och ha. Jag köpte en New 3ds xl och jag kör mesta dels utan... 13/09 Jävlar va häftig du måste vara irl. Själv tycker jag både min New 3DS XL och Switch har en bra plats i min vardag, perfekt att ligga o lira i soffan när frugan tittar på Idol, alternativt en timme innan man somnar. 13/09 @Sipmo: new 2ds xl helt klart. Men jag använder inte heller 3d för mår pyton av den. Uppgraderade från en vanlig 2ds och det är stor skillnad. 13/09
Skicka en rättelse