En vecka efter premiären har många Destiny 2-spelare skjutit sig erfarna nog för större utmaningar, och passande nog släpps i dag den första raiden.

Leviathan är namnet på den första Destiny 2-raiden, och den börjar klockan 19 svensk tid i kväll. Upp till sex spelare kör den tillsammans och liksom i Destiny går det inte att hitta dem genom matchmaking. Men den nya funktionen Gudied Games är tänkt att underlätta för solospelare och klaner att hitta folk att raida med.

För att delta i raids krävs till att börja med en power level på 260-280, och därtill rekommenderas en rejäl uppsättning vapen, att du låst upp alla tre underklasser och att köra så mycket som möjligt av questen World-Eater. Sen är du förhoppningsvis redo för ett antal timmar fyllda med pussellösning och väldigt många skott i ansiktet på fienderna.

FZ:s Calle Johansson-Sundelius ägnar veckan åt att nöta sig igenom Destiny 2 i jakten på ett betyg. Första recensionsdelen är ute, den andra - med betyget - läser du senare i veckan.