Under nattens Nintendo Direct-sändning bjöd japanerna på ett par intressanta nyheter för framförallt Switch-ägare. Som också bör tacka Bethesda. Hela sändningen har du här, men vi går igenom de intressantaste delarna var och en längre ner.

Först och främst: Doom kommer till Switch, och det redan i slutet av året. Den utmärkta rebooten för serien är det första Doom-spelet till en Nintendokonsol sedan 1997 (Doom 64).

Om du har skott kvar i bössan när demonerna är slut får du rikta siktet mot ett nazistockuperat USA under tidigt 60-tal. Svenskutvecklade Wolfenstein II: The New Colossus är nämligen också det på väg till Switchen, fast inte riktigt än: premiär någon gång 2018.

Mer Bethesda: Switch-versionen av The Elder Scrolls V: Skyrim har länge varit känd, och nu har den äntligen ett releasedatum. Den 17 november släpps det storväxta rollspelet, som lär ha nog med speltid för att göra det utmanande att springa igenom på en batteriladdning.

Det kanske inte överraskar att Nintendo också hann prata lite om Nintendo-spel. Och en viss ex-rörmmokare fick en del utrymme. Med andra ord: sju och en halv minut med Super Mario Odyssey-gameplay och en del vuxna män i ovuxna hattar:

Minecraft kommer till New Nintendo 3DS, meddelades under streamen. Notera att det enbart funkar med New-maskinerna. Multiplayer funkar inte vid lanseringen, säger Mojang, men lokal multiplayer kommer senare. Konsolen har möjlighet att rita upp större världar än Wii U-versionen av Minecraft, och spelets närmaste släkting är version 0.15.4 av Minecraft: Pocket Edition. Spelet är ute nu i Nintendo E-shop i USA, och ska släppas i Europa inom kort.

Project Octopath Traveler är (arbets)namnet på ett nytt rollspel från Square Enix, kodat av folk från 3DS-titeln Bravely Default. En kort beskrivning klargör att du väljer en av åtta distinkta karaktärer och sedan upptäcker vart storyn tar dig. Släpps 2018 till Switch. Trailer (med en del läckra tilt shift-effekter som ger världen ett miniatyrutseende):

Pokémon Ultra Sun och Ultra Moon fick visa upp sig i den här filmen, som preppar dig inför spelsläppet på 3DS i november.

Xenoblade Chronicles 2 gavs 8 minuter trailer-tid. Släpps till Switch 1 december 2017.

Mario Party: The Top 100 (släpps till 3DS 10 november)

Kirby: Battle Royale (släpps till 3DS 2018)

Fire Emblem Warriors (släpps till Switch och 3DS 20 oktober)

Snipperclips Plus (dlc, släpps 10 november)