Att hota någon till livet bryter tydligen mot användaravtalet.

Under Eve Onlines 14-åriga liv har det gång på gång visat att det inte är ett spel som alla andra. En av de största orsakerna till detta är den helt spelarstyrda ekonomin (kallad ISK) och de stora allianser som ligger i ständigt krig med varandra om territorium och resurser. Fram tills för bara några dagar sedan hette en av de allra mäktigaste allianserna Circle-of-Two men efter att ha blivit grundlurade av en av deras diplomater, i spelet kallad The Judge, är de lämnade barskrapade och utan något hem.

PC Gamer rapporterar att The Judge snodde skepp och andra värdefulla saker värderade till en biljon ISK och gav bort deras rymdstationer till konkurrerande allianser. Enligt uppgifter ska ledaren för för Circle-of-Two, i spelet kallad Gigx, legat och sovit när detta skedde, och blev rasande när han vaknade och upptäckte vad som hänt. I en chat, som han inte visste streamades, eftersökte han The Judges personuppgifter och hemadress och skrev "passa på att använda dina händer och skriv här, medan du kan".

CCP följde dock händelserna via streamen och detta hot fick dem att stänga av Gigx på livstid.

@Chomag: Det står, om jag inte missminner mig, i användaravtalet uttryckligen att det är ok att blåsa folk in-game. Det är dessutom ett regelbrott att köpa och sälja ISK (in-game valutan) utanför spelet. Dock så kan man köpa PLEX, som används för att... 19/09 De var ju bara en del av Koalitionen vi slåss mot, Triumvirate är nästa mål :) 19/09 @Toffelfabriken, @SorbP och @Mcgreag: Tack för svar, alltid roligt att lära sig lite om Eve som verkar vara ett otroligt avancerat/invecklat spel. Har tyvärr inte tid (eller faktiskt ork) att spela det själv så det är lite svårt att förstå sig på det... 18/09 Om spelet är sjuk kul vet jag inte, men sjukt kul och spännande är det för mig som inte visste ett dugg om det innan att läsa om detta mycket egna och väldigt intressanta spel och hur det faktiskt fungerar. Spelet har nu när jag läst en del om det de... 18/09 Jag är allt annat än en expert på juridik eller ekonomiska lagar och regler när det gäller vad företag har tillåtelse att göra och inte göra. Men är det verkligen lagligt att stjäla saker som har ett verkligt monetärt värde, bara för att reglerna i spel... 18/09 @T.Mani: Grejen är ju att stölden/bedrägeriet skedde i spelet. Att hämnas in-game är också fullt tillåtet. Antingen genom att döda någons karaktär, spränga deras skepp, stjäla deras tillgångar etc. Eller betala någon annan för att utmäta din hämnd, vilk... 17/09 @hunden: Enligt senaste ekonomirapporten finns det 1.064*10^15 isk i wallets hos aktiva spelare och Corps. http://cdn1.eveonline.com/community/MER/Aug_2017/9b_isk.float.3.png 16/09 @SorbP, i och med att de ( C02 ) har tappat mer än hälften av sina medlemmar på grund av blåsningen och inte i någon större utsträckning har tillgång till sina resurser, så borde väl krigandet snart vara över? 16/09 lol @ News2017. "spelare blev arg för spelet var dumt"-nivå. Man kanske borde tänka sig för innan man investerar för mycket tid och energi i ett spel? Vad ska han göra när utvecklarna sunsettar spelet då, mordhota dem också? 16/09 @Chomag: för varje rövhål finns det en schysst snubbe. Eve är en vacker representation av människor gruppdynamik sociala strukturer osv osv. Om det inte vore för att man var effektivt odödlig i spelet, du respawnar om du dör så vore det en straight up... 15/09
Skicka en rättelse