Ge dina bästa fredsmäklartips.

Veckans stora snackis drog igång när en frustrerad Felix "Pewdiepie" Kjellberg under en Battlegrounds-match vräkte ur sig "What a fucking nigger!" om motståndaren. Kjellberg bad senare om ursäkt för sitt tveksamma ordval, men diskusionerna om vad man får säga och inte säga när man spelar fortsätter.

Att vräka ur sig grova ord som gör folk arga, ledsna, kränkta eller upprörda är inte okej, varken för att man är upprörd eller för att "Det är så internet funkar, noob!"

Så nu undrar vi – vad kan vi göra för att förbättra chattklimatet? Ge din syn på saken. Och kom ihåg – inga påhopp, tack.

Precis som flera andra har jag inga problem med vad som sägs. Jag vet var mute/unsubscribe-knapparna sitter om jag känner mig utsatt. Jag skriker inte själv i nån större utsträckning (spelar typ aldrig online) och jag har inga behov av att vara dryg och... 19/09 http://globalnerdy.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/02/greater-internet-fuckwad-theory.jpg Det är just detta som gör att många av oss människor blir mer crazy online än vad vi sedan är offline. Se även denna video från Derren Brown som demonstrerar... 19/09 @Wookiee: Gränsen sätts av majoriteten av befolkningen. Jag tycker lag och instansreglering av yttrandefrihet är fel. Du kan inte reglera online förrän folk får en IP adress tilldelad till sig så det går att spåra vem som säger vad. Anonymitet + publik... 18/09 @Shamanfox: Nej du har helt rätt, jag vet inte och därav mina frågor. Iofs tror jag nog att jag står för det mesta jag skrivit hittills, men ibland har jag kanske blandat in lite djävulens advokat för att utforska era åsikter mer. Personligen ser jag... 18/09 Det är ju upp till utvecklarna att reglera. Problemet som uppstår i dessa diskussioner är alla nyanser, vi som inte tar åt oss tycker att det inte är så farligt. Vi antingen skrattar åt det, eller trycker på Mute om det skulle störa oss etc. Sen finns... 18/09 @Makkapakka: Men vem sätter gränsen för vad som klassas som lättkränkt och vad som är beteende som bör regleras? Du säger själv att det finns instanser som reglerar sådant, och gör jag fel i att anta att du tycker sådan reglering är bra? Ändå var ditt... 18/09 I Sverige är det tillåtet att ha egen åsikt. Förutsatt att det är en åsikt som alla andra har. 18/09 @Wookiee: Jag accepterar inte dem, jag ignorerar dem. Ofta slutar sådana om de inte blir bekräftade. Glåpord berör mig inte för fem öre. Om de uppträder störande finns det lagar och förordningar som tar hand om det. Om det sker som i ditt exempel, på... 18/09 @Makkapakka: Det jag ifrågasätter är huruvida ett glåpord är en åsikt. En åsikt är en persons sätt att se på något, en personlig värdering. Ett glåpord ger sällan uttryck för en åsikt. Men hur som, du kan få den poängen eftersom det är irrelevant för... 18/09 Det jag menade "Jag vet inte." var med hur vi ska kunna bearbeta det bättre än med de verktyg vi redan har. Vissa säger föräldrars ansvar; jag håller inte med. Jag tror det är mer individuell personlighet än något annat, man är bara som man är. Vissa... 18/09
Skicka en rättelse