Bara sparfilen är på 5GB.

Igår släpptes NBA2K18 till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch och de som tänkt att spela på det bärbara formatet gör klokt i att investera i ett rejält tilltaget sd-kort. Enligt en tråd på spelforumet Neogaf tar basketspelet upp över 23GB minne på Nintendos maskin.

Problemet är såklart den portabla konsolens begränsade interna minne på 32GB. Borträknat utrymmet för operativssystemet återstår omkring 25GB utan något annat på maskinen, vilket nätt och jämt räcker för att husera spelet. I går skrev vi att även multiplayer-läget till nyss utannonserade Doom på formatet måste laddas ner separat eftersom det inte ryms på kassetten.

För även om du bestämmer dig för att plocka upp NBA2K18 på kassett så kommer du sannolikt att behöva utöka minnet eftersom du genast måste ladda ner en uppdatering på 16GB. Lägg därtill en stor sparfil på hela 5GB – större än många fullständiga spel, så kommer de flesta att känna av spelets rejält tilltagna fotavtryck.

Vanilj Skyrim på PC var ungefär 5,6GB. Nästan slagen av sparfilen i NBA 2k18. :) 18/09 Har 160GB lagring på min Switch och är inte ens i närheten av att ta slut. Switch-spel är i regel väldigt små, men att det kommer enorma spel då och då är något man får leva med, vilken plattform man än använder. Halo 5 är t.ex. 100GB. Forza 7 kommer... 17/09 Exakt så. 17/09 @Ender: copyswede är ett jävla pack som borde upplösas en gång för alla. 17/09 Jag förstår inte varför folk envisas med att lägga in spel på det minnesutrymmet då det enligt CopySwede är speciellt avsett för PRIVATkopiering, något som ni ägare dessutom betalat för. 17/09 @CARTMAN: det är väl inget konstigt med det, precis som med de flesta androidenheter, 3ds, psvita osv. Switch är ingen stationär konsol, det är främst en handhållen enhet. Sen hur många som enbart har den dockad vet jag inte. Jag själv hade nog mest anv... 17/09 @NeoWeo: Ska vi gå in så djupt så är det helt rätt. På PC är savemappen helt sjukt stor. Precis som du säger så ligger även en cache-fil för replays här på flera GB. Nej det är inte inspelat video-material utan filen blir varken större eller mindre. De... 17/09 Ja man kan säkert springa med en analog-stick, passa med en knapp och skjuta med en knapp. 16/09 @Hulle Ok. I see. Tack för infon. Känner inte till så mycket grejer om maskinen. Är det bra som Nintendo gjort tycker du eller borde den ha varit som en traditionell konsol likt PS4.? Då tänker jag inte på hybrid funktionen utan mera save funktion t.ex.... 16/09 Nintendo är bra konstiga men som nån skrev, de har säkert inte räknat med tredjepart. 16/09
Skicka en rättelse