Se dokumentär som förklarar hur en liten studio från Finland kunde skapa en sådan succé.

Likt Dice föddes finska Remedy Entertainment ur den tidiga demoscenen på 90-talet och har genom åren gjort sig kända för lika snygga som actiontunga spel. Det har nu gått 16 år sedan det första Max Payne släpptes och i en dokumentär får vi följa med bakom kulisserna.

Vi får bland annat veta att utvecklingen inte finansierades av deras första spel, Death Rally, utan benchmark-verktyget Final Reality som såldes i imponerande 5 miljoner exemplar. Den numera klassiska titeln skulle också kunna vara Max Heat, eller Dick Justice (!).

Minns när jag fick detta av brorsan som födelsedagspresent, han var borta hela dagen och var som besviken. När han kom hem hade han köpt Max Payne som jag önskat mig i veckor innan. Fan va glad man blev hahahaha, spelade hela kvällen och halva natten... 19/09 Tvåan är bra men ettan är bäst! 19/09 @B-B-B-Banänäbrääken: ja och man fick en Neo look, samt lite längre bullettime och nya moves! Och kunde springa på väggen kommer jag ihåg. Hehe måste spela igenom det igen, ett av de bästa PC spelen faktiskt. https://youtu.be/VblyP_xTzS4 Dock fel musik,... 18/09 Max Payne ett av få storydrivna TPS lir där story och gameplay faktiskt hänger ihop. Där karaktären har tydlig motivation till våldet som utförs. Där gameplayet handlar om action, flöde och spänning, men också driver storyn framåt och man får även ny... 18/09 Har originalen på alla tre! (pc) 18/09 Kommer ihåg att jag tyckte att grafiken var helt otrolig när den kom ut. Och flöt på sjukt bra på min dåvarande pc (kommer inte alls ihåg vad jag hade då men inget bra eftersom jag var ung) Tekniskt mästerverk för den tiden Och spelet var otroligt bra... 18/09 Om det är mod:en du menar så hittar du den här: http://www.moddb.com/downloads/true-matrix-v16 Max Payne är nog inte gratis däremot. ;) 18/09 Borde det inte finnas gratis nånstans så man kan lira om det? 18/09 Jajäklar den var kul, bullettime dodga när man rusade fram så man kunde hoppsparka ner dom :D 18/09 Fler spel med Noir-känsla! 18/09
Skicka en rättelse