I helgen fick vissa Fortnite-spelare vara med om något unikt: Xbox One- och Playstation 4-spelare kunde spela tillsammans i Epics populära co-op-sandlåda.

En PS4-spelare upptäckte att en motståndarna hade mellanslag i sitt nick, något som inte är möjligt med ett PS4-konto. Personen la upp sina misstankar på spelets subreddit. Där väcktes farhågor om att det kunde röra sig om en pc-spelare med ett Xbox Live-konto (som kan ha mellanslag), men dessa sköts i sank när en Epic-medarbetare gick ut med att det faktiskt förekommit multiplattformsspel ett tag, vilket berodde på ett misstag.

– Vi hade ett konfigurationsfel och det har nu åtgärdats, säger en Epic-medarbetare till Polygon.

Microsoft har ställt sig positiva till att låta Xbox- och Playstation-spelare mötas online, och Xbox-chefen Phil Spencer säger efter helgens händelse att det gärna kunde ha fått fortsätta.

Men Sony har konsekvent sagt nej till cross-play-funktionalitet mellan plattformarna när ämnet kommit på tal, bland annat för Ark: Survival Evolved, Minecraft och Rocket League. Man har motiverat det med att man har ett ansvar för vad framförallt de yngre spelarna utsätts för, men att man av princip inte har något emot cross-play.

Flera spelutvecklare säger sig vara redo att lansera cross-play inom några dagar, och att det enda som behövs är Sonys godkännande. Helgens händelse ger visst stöd för det påståendet.

Kom igen nu, Sony.