Någon på Epic råkade trycka fel knapp.

I helgen fick vissa Fortnite-spelare vara med om något unikt: Xbox One- och Playstation 4-spelare kunde spela tillsammans i Epics populära co-op-sandlåda.

En PS4-spelare upptäckte att en motståndarna hade mellanslag i sitt nick, något som inte är möjligt med ett PS4-konto. Personen la upp sina misstankar på spelets subreddit. Där väcktes farhågor om att det kunde röra sig om en pc-spelare med ett Xbox Live-konto (som kan ha mellanslag), men dessa sköts i sank när en Epic-medarbetare gick ut med att det faktiskt förekommit multiplattformsspel ett tag, vilket berodde på ett misstag.

– Vi hade ett konfigurationsfel och det har nu åtgärdats, säger en Epic-medarbetare till Polygon.

Microsoft har ställt sig positiva till att låta Xbox- och Playstation-spelare mötas online, och Xbox-chefen Phil Spencer säger efter helgens händelse att det gärna kunde ha fått fortsätta.

Men Sony har konsekvent sagt nej till cross-play-funktionalitet mellan plattformarna när ämnet kommit på tal, bland annat för Ark: Survival Evolved, Minecraft och Rocket League. Man har motiverat det med att man har ett ansvar för vad framförallt de yngre spelarna utsätts för, men att man av princip inte har något emot cross-play.

Flera spelutvecklare säger sig vara redo att lansera cross-play inom några dagar, och att det enda som behövs är Sonys godkännande. Helgens händelse ger visst stöd för det påståendet.

Kom igen nu, Sony.

Nja, det var tal som cross-platform spelade mellan PS3 och Xbox 360, dock var en av skälen till att MS vägrade den gången (även om det inte skulle vara det största skälet) att MS tyckte att Sony hade för dålig nätsäkerhet som skulle öppna "hål" mot Xbox... 19/09 Första gången jag hör något om att en konsol skulle ge en mer clean spelupplevelse ;D 19/09 Jag tycker Sony ska stå på sig, hade jag velat spela med Xbox användare så hade jag köpt den billigare konsolen. Sony's kunder har betalat för att få en smått cleanare spel upplevelse. Men jag förstår att många xbox användare och Microsoft tänker annorl... 19/09 100% att dom "råkade" göra detta fullt medvetet. 19/09 Sony är tråkiga. 19/09 Jag vill minnas att utvecklarna av Final Fantasy 14 hade tänkt att alla plattformar skulle spela med varandra men MS vägrade och då kom inte spelet dit. Hårdvaran borde inte ha varit några problem. Om PS3 kan kommunicera med en PC-server och 360 också... 19/09 Ha ha allt salt som kommer att komma från spelare som tycker att den "andra sidans" handkontroller är op. I Destiny 2 som jag spelar för mycket. Blir vissa väldigt iri om man använder vapen som är op för just dom. 19/09 När Sony har varit så benägna att göra allt rätt sedan PS4(och att det faktiskt legat i linje med vad spelarna efterfrågat till stor del), har jag svårt att förstå att de inte är villiga att tillgodose denna efterfrågan. Detta är väl win-win för alla... 19/09 Sony förbjuder det nu för att dom tror att dom har en större spelarbas och behöver inte crissplattform som i så fall bara skulle gynna konkurrenten med plastations spelarbas. Det är vad jag tror 19/09 Va? Vad jag vet har aldrig Sony erbjudit sig att ingå i någon cross platform pakt på Xbox 360/ PS3 tiden. Jag hittar heller inget om det vid google sökning. Det enda jag finner är spekulationer om huruvida det skulle fungera då PS3'ans och Xbox 360'ns... 19/09
Skicka en rättelse