Ta inte i så att ni spricker.

Schweiziska Credit Suisse tror att Switch kommer sälja i 130 miljoner ex till och med 2022.

Jag är visserligen ingen analytiker, men känns inte detta som extrema siffror? Alltså, väldigt extrema? Det är företagets analytiker Keiichi Yoneshima som ökat prognosen med 85 procent (från 70 till 130 miljoner) då han tror att försäljningssiffrorna mer kommer likna bärbara sådana.

As Nintendo’s Switch is a unique game platform for use as either a console or handheld, there was initially some uncertainty over whether its sales cycle would more closely resemble that of a console or handheld. Although the Switch is currently categorized as more of a console, we expect it to sell like a handheld.

Som jämförelse sålde supersuccén Wii i strax över 100 miljoner exemplar medan floppen Wii U bara mäktat med 13,5 miljoner. Ser vi på Nintendos bärbara har DS sålt i makalösa 154 miljoner medan 3DS klockar in på drygt 64 miljoner. Med andra ord säljer 3DS sämre än DS. Det återstår att se exakt hur fantasifulla de här siffrorna är, men klart är att Switch fått en smakstart.

Jag har alltid gillat Nintendos spel lite på grund av att dom inte tar sig på så stort allvar. :) Nostalgi är också en anledning då man dragits med karaktärerna sedan NES-tiden. Spelar dock främst på PC den lilla tid jag nu lägger på detta. Har ett Wii... 24/09 @Barak: Well, allt känns så barnsligt bara. Men det kan handla om att jag är lite äldre också och har andra krav än senast jag köpte en konsol från Nintendo, vilket var 2006. Och jo, det är kanske svält på spel första året men jag som många andra föll... 21/09 NEW Nintendo Switch XL kunde den i så fall heta! ;) Intressant idé, Nintendo kanske uppgraderar Switchen om några år istället för att släppa en ny konsol. 21/09 Metroid är en ganska liten serie kommersiellt sett tror jag. Mario Kart 9 och ett nytt Smash Bros samt det där nya Pokemon-spelet däremot, kan dra publik. Sen behöver de få med sig flera tredjepartsspel också för att bredda sig. Elder Scrolls, NBA, FIFA... 21/09 Just nu går det bra för Switch men vi får väl se hur det går för den om/när Xbox 4 och Playstation 5 släpps. Om de släpps 2019 så lär Switchens spel se ganska osnygga ut vid en direkt jämförelse. Redan nu ligger ju Switch lite efter vad gäller det tekni... 21/09 Vet inte om jag håller med om åldersgruppen men det är subjektivt. Aldrig köpt en konsol vid release innan? Brukar inte vara mycket att hurra över det första året. 20/09 För att man inte bryr sig om vilken ålder ett spel är riktat till? Är det kul så är det kul, det räcker för mig åtminstone. 20/09 Hur mycket ska du ha för den? 20/09 Well, min Switch står och samlar damm. Förstår inte varför hela världen skulle vilja köpa en konsol med spel riktade till typ, 12-åringar. Visst, lite fina indie-titlar finns som man gärna lirar i sängen, men det har ju inget med Nintendo att göra. Fett... 20/09 @xverminator: måste säga att prestandan av det jag kört hitils på switch inte är nå sämre än vad ps4 och absolut inte xbox one kan prestera. Visst det är inte lika snyggt men då har ps4 och xb one inget att komma med heller om man jömför mot en speldato... 20/09
Skicka en rättelse