Spelarna vädrar sitt missnöje mot Campo Santo.

Recap: Felix "Pewdiepie" Kjellberg sade N-ordet i PUBG-stream. Campo Santo-grundaren sade "...trött på att den här ungen får fler och fler chanser att tjäna pengar på något vi har gjort". Campo Santo gjorde en DMCA-anmälan och Youtube tog ner videon från Pewdiepies kanal av copyright-skäl, vilket bekymrar Kjellberg av olika anledningar. Slut på historien? Knappast.

Just nu sågas Firewatch längs fotknölarna på Steam. Detta är en ganska ny trend i spelvärlden; att visa sitt missnöje genom att ge tummen ner på Steam. När Paradox höjde priserna fick de utstå en lavin av negativa recensioner, för att ta ett exempel. Många i Firewatch-fallet refererar till Pewdiepie-händelsen medan andra nöjer sig med klassiskt ris.

Steamspy visar antalet negativa recensioner sedan Sean Vanaman-tweeten. Den är mycket talande. Något annat som är talande är att Firewatch allt som allt rekommenderas av 84 procent, medan bara 45 procent rekommenderar det från senaste månaden.

https://www.youtube.com/watch?v=EJvzbRt3Sbk 23/09 @Ricomaniac: Den hade jag inte sett. Tack för ett gott skratt. 22/09 Men frågan är om det skulle bli lika laddat om han använde sig av "Boy"? 21/09 @marcus8958: Har du sett den här: https://www.youtube.com/watch?v=XFJAAMS8U5Y För j-vla bra! klockren! 21/09 En bra poäng. Problemet är bara att det orsakar "collateral damage" som missgynnar andra konsumenter samt valve som nu måste jobba för att reparera skadan (Valve: "review bombing är ett problem" (https://www.fz.se/nyhet/274397-valve-review-bombing-ar-et... 21/09 https://www.youtube.com/watch?v=Epw0J45X-FI USA har värre problem. Dave Chappelle är många gånger värre rasist. 20/09 Problemet för mig är Seans sjukt barnsliga tweets och hans uppmaning till alla att använda sig utav dmca emot Felix för att förstöra hans kanal. 2st dmca strikes till och hans kanal tas bort av youtube. Att på twitter uppmana alla att attackera en tjänd... 20/09 men nu tror du också att du kan slänga ut vad som helst det är ett kränkande ord 20/09 Nope det är precis det han är. Han har ingen koll för han är inte uppvuxen i USA och förstår inte ordets historia och betydelse. För honom är det "en väldigt ful svordom". Han tror kan slänga ur sig vad som helst och komma undan med det för han är "en... 20/09 Jag håller inte alls med. Som konsument har man bara 2 vapen för att påverka företag. Man kan antingen bojkotta deras produkter eller smutskasta företaget och deras produkter i syfte att få färre personer att köpa produkterna, och det senare alternative... 20/09
Skicka en rättelse