Se en rejäl djupdykning ner i spelets tekniska aspekter.

Förra veckan rullade Nintendo igång en ny Direct-sändning, där en av de coolare avslöjandena var att Doom kommer till Switch-konsolen. Hur ska det egentligen gå att konvertera ett snyggt och snabbt spel till en bärbar maskin? Väldigt bra, är det första omdömet från Digital Foundry som traditionsenligt granskat de tekniska aspekterna ordentligt.

En av de större grejerna, som möjligtvis svider i ögonen (bokstavligt talat!) på vissa, är att Switch-versionen har en bilduppdatering på 30 fps. Delar av de grafiska effekterna har också skruvats ned. Trots det är omdömet initialt gott. Se hela filmklippet ovanför.

Tack till Theade för detta #nyhetstips!
Undrar om de döper det färdiga spelet till Nintendoom. ;) 23/09 Helt sinnessjukt att det här spelet ens kan gå att köra på switchen. Det här ett tekniskt underverk. Spelet är fortfarande i beta och jag hoppas dom hinner optimera spelet ännu mer. 22/09 Tror switchen är bra även för spel som doom, kanske lär utvecklare att man i alla fall kan optimera lite grann, känsla bara lite i alla fall! Kolla bara på zelda som exempel, skulle utvecklare krama ut så mycket godis per prestanda skulle vi dubbla fps... 22/09 Wow.. vet inte vad jag ska säga. Det är ju inte direkt jämförbara konsoler, varför gör bara inte MS och Sony sina enheter portabla också, kan väl inte vara så jäkla svårt, eller? Tråkigt bara att enheten väger flera kilo och behöver nätanslutning, och... 22/09 @Whizper: portabilteten väger högre för mig än extra fläskig grafik förutsatt att spelkänslan är bibehållen. 21/09 Lägg switchen utan joycons bredvid en ps4 eller xbone så fattar man snart att den inte kan prestera som dom. Switchen är grymt liten och för sin storlek är det sjuk prestanda. 21/09 ID's motor är väldigt bra optimerad. 21/09 @SWEBarb: nä asså, switchen är grym, men svårt att få in en ps4 i en sån liten maskin 21/09 detta spel borde inte ens komma till switch om den inte kan prestera som ps4 eller xbox, vilket skämt.... var är nästa steg porta till android ? 21/09 Om man äger ett ps4 så köper man inte portade spel till sin switch som blir sämre :0) men däremot så köper man alla "nintendo only" spel samt massa småspel som typ steamworld dig 2 och Isaac afterbirth etc, som är helt sjukt bra portabla spel, dock så... 21/09
Skicka en rättelse