Onlinehack föll inte Nintendo i smaken. Som väntat.

Super Mario 64 Online är en moddad ROM av originalspelet, som körs på pc. 24 spelare kan puckla på varandra samtidigt i Battle Mode. Något som säkert kan roa fans av den ursprungliga upplevelsen till Nintendo 64.

I vad som är årets kanske minst överraskande nyhet kan vi nu meddela att Nintendo fått nys om projektet och skickat advokaterna på upphovsmannen Kaze Emanuar. De har tvingat ner ett 20-tal av hans Youtube-videor samt hans Patreon-konto.

Emanuar försäkrar dock att han kommer fortsätta utveckla moddar som vanligt. Han har dessutom laddat upp ett filmklipp som är redigerat så att Nintendo inte ska kunna tvinga ner det. Kanske är det nästa röstskådespelare till Wario som frestar våra öron?

Jo om du äger spelet så är det lagligt =) 27/09 Nintendo är ett ond företag! Nintendo bryr sig inte alls om älskarna! Jag kommer aldrig köpa en Nintendo konsol igen i mitt liv, min Wii har gått sönder för ungefär en månad sedan.... 23/09 Ja de är lagliga, men inte romsen du kör i dem. 23/09 https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--s44JyA7o--/c_scale,fl_progressive,q_80,w_800/go8oh3hnqahq5tzo3iza.png Emulatorer är lagliga. 23/09 Man måste inte aktivt stänga ner allt och alla för att skydda sitt IP, det är en rätt långdragen myt. Företagsadvokater målar upp de värsta bilderna för sina arbetsgivare, vilket gör att vissa företag gör som nintendo, men det behöver dom inte, det är... 23/09 @Esri: "om du tillåter någon att använda ditt varumärke utan tillåtelse då öppnar du upp det för alla" - fast nja, även med en uttryckt eller underförstådd tillåtelse skulle det bli väldigt besvärligt, projekt kan ju vara mer eller mindre öppna, mer ell... 23/09 De måste stoppa alla så länge inte folk betalar för licensen, om du tillåter någon att använda ditt varumärke utan tillåtelse då öppnar du upp det för alla, du har inte tillåtelse att välja vem du ska stoppa, antingen stoppar du alla, eller ingen. Dessa... 22/09 @PeTTs0n: Lite så jag menar. Man måste inte kasta lagboken efter vartenda person vars avsikt inte nödvändigtvis var att kopiera eller använda upphovsmaterial. Som det är nu så låter det som personer som gjort AM2R och SM64online hamna i samma kategori... 22/09 @Esri: De måste inte stoppa alla, de skulle kunna licensiera ut sin IP till utvecklare X medelst ett avtal med denne. Då hade ingen annan på något sätt fått automatisk rätt att använda deras IP. Rent teoretiskt går det givetvis att göra även i mindre... 22/09 Frågan är om du vet vad du själv skrev. 22/09
Skicka en rättelse