Alla som har spelat Battlegrounds (någon av er 1,5 miljoner i helgen!) har blivit räddade av stekpannan minst en gång, varför de flesta inte tvekar att plocka upp den istället för en gammal machete. Men hur väl står sig egentligen ett par millimeter gjutjärn mot kraften från hagelbrakare och gevärseld? Självklart finns svaret på Youtube.

Först ut är en hagelbrakare där två olika sorters slug-ammunition används.

Medan videon ovan är relatativt ny (och får pluspoäng för Cooking Mama-referensen) finns det en rad andra klipp som testar samma sak, med andra vapen. Kanske har de en spåkula hemma. I denna video skjuts det en rad olika kaliber och i motsats till den första pannan är denna helt ny och inte påverkad av rost.

Det är endast de småkalibriga vapnen som inte lyckas penetrera pannan, när man klev upp på .40 skapades ett ordentlig hål. Som man kunde se i den första videon skapas då också massor av splitter som inte direkt ökar ens överlevnadschanser. Däremot testade man att skjuta traditionellt hagel som inte tog sig igenom.

Kontentan är att du förmodligen inte ska förlita dig på en gjutjärnspana om du skulle hamna i en riktig Battle Royale-situation.