"Kommer inte distrahera dig från resten av spelet."

När Monolith bekräftade mikrotransaktioner, i form av lootlådor, till Middle-earth: Shadow of War fick det många spelare att se rött – och en mörk framtid för uppföljaren till Shadow of Mordor.

"Suger att marknaden har blivit såhär", "Detta ger bara piraterna mer ved på elden", "Hype train derailed" och "Där bojkottar jag spelet" var några av FZ-läsarnas kommentarer, även om vissa var mer diplomatiska. Nu kommer svaret från spelets design director Bob Roberts och han lovar i en färsk intervju med Eurogamer att spelet fungerar bra både med och utan lootlådorna.

We're working our tails off to make this massive game and as a designer—the design director—I focus on balancing it. We do a ton of playtesting and make sure it is tuned to a setting where people can enjoy it. We kept all of the loot boxes and the economy of real world money turned off in playtesting so we know we are balancing around an experience which is rewarding without any of that stuff.

Roberts bedyrar att mikrotransaktionerna "inte distraherar från resten av spelet". Han säger att det inte finns några balansproblem eller att vi tvingas spela det online. Det blir upp till bevis när Monoliths andra Tolkien-tolkning släpps den 10 oktober.

De kan dra åt helvete med sina MT! 28/09 Älskade verkligen första spelet, och blev riktigt taggad på en uppföljare. Men jag kommer trots det inte köpa det då det är det enda sättet man faktiskt kan protestera och visa att mikrostransaktioner/lootboxes inte är uppskattat. 27/09 @rustaness: Jag har 365 spel på mitt steam, så min backlog är ganska hefty, så spel finns :) "Dock kommer fortfarande gråta att det inte finns några spel att spela" 26/09 Skulle man inte kunna släppa två olika versioner av spelet. Den ena heter inget speciellt som kostar fullpris men den andra är gratis eller billigare och där behöver man köpa sig fram. Det senare alternativet väljer dom som inte har så mycket tid (i det... 26/09 Jo men vissa vill ju spela men har faktiskt inte tid att jaga den där fräna dolken eller va det nu kan va. Kommer inte använda det själv men förstår va dom menar med att det känns mastigt när ett sandlådespel kommer som man VILL lira men vet att man int... 26/09 Vadå är det en online del med i spelet? 26/09 Ah näe, vill verkligen inte se den här typen av menlös skit bli standard i spel, så jag säger ifrån på det enda sättet de tomtar som inför miktrotransaktioner begriper; med plånboken. 26/09 @grollo_92: Jag kan tänka mig att lägga tid, men inte mer pengar. 26/09 Har just provat att dra igång 1an. Gillar inledningen så kommer nog fortsätta spelandet. Är detta någon form av onlinedel som det pratas om nu? 26/09 Vilka då? Jag har speltorka, behöver det här spelet känns det som :( 26/09
Skicka en rättelse