Färre än på länge sitter i venten och spelar lite Dota.

Antalet aktiva Dota 2-spelare är på nivåer vi inte sett sedan juli 2014, detta enligt Steamcharts. Dot Esports har själva analyserat siffrorna och konstaterar att trenden verkar vara tydlig. Under september har peaken legat på 843 000 spelare samtidigt, i juli var det så lågt som 825 000.

Å ena sidan: det här är siffror de flesta andra spel bara kan drömma om. Å andra sidan: mellan januari 2016 och februari 2017 låg man stadigt över toppnoteringar på 1 000 000 spelare.

Det är med andra ord inte så konstigt att Playerunknown's Battlegrounds både gått förbi. Ja, man har till och med klått Dota 2-rekordet. Däri ligger kanske en del av förklaringen till tappet. Dota 2 har ju dessutom flera år på nacken och den senaste patchen är fyra månader gammal.

Men som sagt: siffrorna är alltjämt mycket starka. Frågan är om de kan bli starkast igen?

dota för mig är en klassiker, lika klassiskt som quake, counter strike, starcraft:broodwar, street fighter. visserligen kanske de sjunker, men det kommer aldrig att kunna försvinna helt. Jag spelar inte så mycket dota längre för att de är svårt o koppla... 28/09 Har 2000 timmar i Dota 2. Sen kom Heroes of the Storm beta nyckel ner i min e-postlåda. Och vad säger man? Resten är historia. Avinstallerade det för en vecka sen då det bara låg och tog upp 30-40 gb. Är väl bara och sälja alla items på steam auktionen... 27/09 Skulle inte säga att krångligt är rätt begrepp. Grejen är att alla spelmekaniker kan användas på många olika sätt och det ger spelet ett extremt djup och tyvärr ett onödigt högt "skillfloor", det är som att alla spells och items är ett multiverktyg. Om... 27/09 Vågar man säga det här? Dota 2 är onödigt krångligt, precis som ettan, och idag finns bättre alternativ. Men det som jag tycker är onödigt, tycker andra spelare är det som gör det bra. Där andra ser djup ser jag en ofta frustrerande upplevelse. Sedan... 27/09 Precis. Jag kikar mycket på DotaTV och tycker de verkar roligt men vågar inte lira det själv just för att det är så fruktansvärt svårt och krångligt. Sen är ju community känt för att vara giftigt som in i bänken, även på de absolut lägsta nivåerna. Samt... 27/09 Lite dåliga svarsalternativ. Jag spelar lika mycket som jag gjort innan och ingen av svaren tycker jag passar. 27/09 Problemet är ju som sagt en stel meta där en av spelets tråkigaste hjältar att möta är starkast i alla skillbrackets, samtidigt som det finns problem med matchmakingen. Sen är det inte lätt att komma in i Dota heller, om det fanns en vettig tutorial som... 27/09 Fast det kommer ju hela tiden nya tonåringar också. ;) 27/09 De oftast så är det ju tonåringar som spelar och de växer ju upp och kanske slutar spelar eller går till andra spel, och kan tänka mig att det är lättare att börja spela lol om man är barn eller tidig tonåring. Vilket gör att spelet tappar spelare. Själ... 27/09 @Latahunden: Stelt meta om än välbalanserat. Länge sen det var en stor patch + att det är alltid lite 'offseason' efter TI tills nästa patch kommer. Sen finns det andra problem de inte adresserat, främst reportsystemet som inte fungerar för fem öre just... 27/09
Skicka en rättelse