En titt under skalet visar att komponenterna inte bara matchar, de är identiska.

Imorgon släpps Snes Mini, nostalgimaskinen som ger dig Yoshi's Island, Super Mario World, Star Fox och massor av andra klassiska titlar från 16-bitarseran. Tillgången på konsolen verkar betydligt bättre än föregångaren NES Classic som sålde slut på några timmar. Det kan dock finnas en förklaring varför Nintendo inte producerade fler enheter och skyllde på komponentsbrist - båda maskinerna använder samma hårdvara.

Det är Eurogamer som tagit en titt under skalet och förvånande nog hittade de inte bara samma sorts hårdvara, kretskortet är nästintill identiskt. Till och med det hörn som behövde skäras in för att få plats i den mindre NES Classic-lådan är kvar, trots att det inte behövs.

Detta kommer såklart sparka igång diskussioner kring det högre priset, som är cirka 25 % högre internationellt men nästan det dubbla i Sverige. Eurogamers hårdvaruavdelning menar dock att det är mjukvaran som är speciell då den kan emulera specialchip såsom Super FX (Star Fox) och DSP-1 (Mario Kart). Tidiga tester visar också att uppskalningen ska ha förbättrats sedan NES Classic.

Mjo, men 6500kr vid den tidpunkten var närmare 930 dollar då dollarn var låg vid den tidpunkten. Samt att i sverige så släpptes enbart 60gbs-versionen till en början. Mer info om priset i de olika valutorna vid den tiden här: http://www.x-rates.com/hist... 30/09 Och jag tycker att controllen till switch är värt detta med, kanske känns mer så för att jag fick joy cons som hade grovt dålig täckning... det felet kommer jag alldrig acceptera att Nintendo vägrar ersätta... knappt 2m ifrån enheten utan något annat... 29/09 @MusseÖL: Finns redan. Någon dumpade Star Fox 2 från konsolen. Så antagligen är det bara en liten tidsfråga innan dom fyllt hela biblioteket med snes roms 29/09 @Banjo: Men kostnad för spellicenser förklarar inte varför den är mycket dyrare i Sverige än internationellt. SNES Classic kostar minst 800 kr mer i Sverige än NES Classic, men 200 kr (20 dollar) mer internationellt. Kemikalieskatten gör inte heller så... 29/09 kommer säkert ett hack senare 29/09 Jag fick mitt min SNES idag. Saknar pilot wings och nhl. Sen vet jag inte om Pole Position fanns till Snes! 29/09 Vaaa inget NHL?? vilket öken 28/09 Jag ville köpa denna, men priset är alldeles för högt för min smak. Secret of mana kommer till ps4.. En del har jag redan och de andra kan jag köpa till min gamla snes och få de billigare. 28/09 Jag tänkte precis förresten på en annan sak som kan bidra till det lite högre priset. Det skulle kunna vara så att Nintendo får betala lite mer för rättigheterna till spel som Street Fighter II, Secret of Mana, Final Fantasy VI med flera än rättighetern... 28/09 Jag förstår hur han menar. Jag har hört det där argumentet om kostnad per underhållningstimme förr. Med den logiken blir ju Spotify, Viaplay, spelsajter som FZ eller vanliga böcker extremt billiga sett till underhållning per timme. Eller tv-serieboxar.... 28/09
Skicka en rättelse