Imorgon släpps Snes Mini, nostalgimaskinen som ger dig Yoshi's Island, Super Mario World, Star Fox och massor av andra klassiska titlar från 16-bitarseran. Tillgången på konsolen verkar betydligt bättre än föregångaren NES Classic som sålde slut på några timmar. Det kan dock finnas en förklaring varför Nintendo inte producerade fler enheter och skyllde på komponentsbrist - båda maskinerna använder samma hårdvara.

Det är Eurogamer som tagit en titt under skalet och förvånande nog hittade de inte bara samma sorts hårdvara, kretskortet är nästintill identiskt. Till och med det hörn som behövde skäras in för att få plats i den mindre NES Classic-lådan är kvar, trots att det inte behövs.

Detta kommer såklart sparka igång diskussioner kring det högre priset, som är cirka 25 % högre internationellt men nästan det dubbla i Sverige. Eurogamers hårdvaruavdelning menar dock att det är mjukvaran som är speciell då den kan emulera specialchip såsom Super FX (Star Fox) och DSP-1 (Mario Kart). Tidiga tester visar också att uppskalningen ska ha förbättrats sedan NES Classic.