Vinner du i Playerunknown's Battlegrounds pryds din skärm med texten "winner winner chicken dinner", ett uttryck som härstammar från Las Vegas där det sägs att alla kasinon förr i tiden hade en enkel middag bestående av kyckling, en potatis och en grönsak för 1,79 dollar. Detta blev med tiden synonymt med att vinna något och man kan minst sagt säga att utvecklaren Bluehole vunnit framgång.

Med över 10 miljoner sålda spel och nya spelarrekord varje vecka är nu företaget värderat till imponerande 37,5 miljarder kronor. Detta enligt en analys från företaget 38 Communications som granskar olistade företag på den koreanska börsen, vilket återrapporteras av Bloomberg i samband med en artikel om Brendan Greenes raketkarriär. Omräknat i kycklingmiddagar är det drygt 256 miljoner stycken.

Man tror också att värdet kommer att öka ytterligare när man väl lanserar spelet på konsoler. Det finns även intresse från den stora kinesiska utgivaren Tencent att lansera spelet i Kina, en potentiellt enorm marknad.