Igår klockan fem släppte Rockstar en ny trailer från Red Dead Redemption 2, nästan ett helt år efter den första. Den var relativt kort, bara dryga minuten, och innehöll dessvärre inget releasedatum (bara "våren 2018") men Internets samlade kraft började genast analysera den, ruta för ruta.

Arthur Morgan, en del av gänget som leds av Dutch van der Linde

Nu vet vi att en av huvudpersonerna du spelar är Arthur Morgan, inte en ung John Marston som det spekulerats i, och att han är med i Dutch van der Lindes gäng. Trailern bekräftar också att Red Dead Redemption 2 i alla fall delvis kommer att utspela sig före det förra spelet. Vissa tror nämligen att kvinnan vi ser i trailern är en äldre Bonnie McFarlane, vilket skulle innebära att spelet täcker flera tidsperioder.

Är det du, Bonnie?

Med tanke på Dutch-gängets primära sysselsättning, det vill säga sno saker och utpressa folk, ser vi flera tillfällen i trailern som påminner om de roligaste delarna av GTA V, det vill säga de stora rånen.

Om inte annat är exploderande kassaskåp en väldigt tuff bakgrund

Vi fick inte se John Marston i trailern men eftersom vi vet att han var med i van der Lindes gäng är det inte omöjligt att han gör en cameo. Det är heller inte bekräftat att Arthur Morgan är den enda karaktären vi kan spela som, trailern visade bland annat en indian-karaktär som var på jakt efter ett vapen.

Är detta en spelbar karaktär?

Det fanns dock de som fokuserade på helt andra saker än karaktärer.

Förutom att inte nämna ett releasedatum eller bekräfta en pc-lansering visade Rockstar heller inget från onlinedelen, som vi gissar kommer vara en lika stor del av spelet som GTA Online varit för Grand Theft Auto V.