Streaming är ändå inte så stort....

Nintendo är kända för att göra fantastiska spel i Mario- och Zelda-serierna men också för att inte riktigt förstå det här med Internet. Som att de gör det väldigt svårt för kreatörer på Youtube att tjäna pengar när de skapar innehåll med deras spel. För att de inte ska ta hela kakan av annonsintäkterna kräver de att du ansluter dig till deras Creators Program, antingen hela din kanal eller enskilda videos.

Registrerar du en hel kanal får den endast ägna sig åt Nintendo-spel och enligt nya regler är du heller inte tillåten att streama spelet på Youtube Live.

Q. Can I do a live broadcast featuring Nintendo game(s) on the channel I have registered to the Nintendo Creators Program?

A. Live streaming on YouTube falls outside the scope of the Nintendo Creators Program. You cannot broadcast content on YouTube Live from the account you have registered to the Nintendo Creators Program.

Detta sker bara några veckor efter att Pewdiepie slängt ur sig ett rasistisk glåpord under en stream av Playerunknown's Battlegrounds. Kjellberg kallade tidigare Nintendos Youtube-policy "ett slag i ansiktet".

Inte för att vara den men Nintendo??? De ligger kvar i samma tanke sen deras 8bitars konsol... Lägg ner istället! 30/09 Nintendork. 30/09 @lackis: Precis som med Copyright claims till Google, mail till operatörer och abuse på hemsidor så är det förstås företag som tar betalt per claim av t ex. sony/sega och sedan mha. botar som fungerar halvdant sprutar ut signerade legala hot. Ibland äve... 30/09 Japp! Ungefär som dom där biblioteken som bränner böcker av Astrid Lindgren, vi måste skydda oss från dåliga influenser. Ta ansvar är ordet! 30/09 Tänker inte jag alls, tänker snarare att detta går i linje med Nintendos policys dom senaste 5 åren eller så. Typ, hela YouTubes historia. Tror snarare att Nintendo har lika många orsaker till varför som det finns YouTubers/Streamers där ute. Vad är det... 30/09 Ja! Nintendo kom ju JUST PÅ detta med YouTube restrictions. Felix, Felix???, vad har du gjort? 30/09 Låt oss säga att dom har ett bra kundunderlag. 30/09 När jag läser det här, efter den senaste tidens rabalder kring streaming o.sv får jag bara upp Monty Python i skallen... http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/733/273/448.jpg 29/09 Seriöst? Hur kan folk inte se sammankopplingen med PewDiePie-skiten? Efter att Firewatch skaparna lyckades missbruka (enligt mig i alla fall) DMCA lagen och via den plocka ner en YouTubers monetized video så var det klappat å klart för streamers/YouTube... 29/09 @Carl Johansson-Sundelius: Kanske. Jag gjorde inte den kopplingen. Tänkte bara att Nintendo är Nintendo. Jag har aldrig varit inne på Youtube Live så jag vet inte om det är reklam och liknande eller om det finansieras av donationer men jag tänkte mest... 29/09
Skicka en rättelse