Discovery Tour ska guida oss genom gamla Egypten.

Assassin's Creed har varit en historierevision snarare än en historielektion. I Ubisofts alternativa universum har lönnmördare och tempelriddare ett finger med i alla historiska spel, och så har det ju inte riktigt gått till i verkligheten. (Eller!?) Med Assassin's Creed Origins prövar Ubi något nytt.

Ett nytt läge, kallat "Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt", släpps kostnadsfritt för Origins-ägare i början av 2018. Via guidade turer får du lära dig om forntida Egypten – utan strider, story och tidspress. Lär dig i gengäld via guider och experter om de stora pyramiderna, Kleopatras liv och denna mytomspunna mumifiering.

Kalla mig plugghäst men jag tycker detta låter som ett alldeles strålande initiativ. Jean Guesdon, creative director bakom Assassin's Creed Origins är inne på samma linje i pressmeddelandet:

From the beginning, the Assassin’s Creed franchise has always explored pivotal moments in history, from the Third Crusade to the Italian Renaissance, and this year Ancient Egypt.

It’s a dream come true for us to offer Discovery Tour by Assassin’s Creed: Ancient Egypt, an educational mode built specifically for people to learn more about the incredible history of Ancient Egypt through the interactive experience made possible via a video game.

Nu var det inte det jag pratade om förvisso, men det är en vanlig mansgrisig fördom att utgå ifrån det. :-) Cleo var för sin tid en mycket skicklig politiker som trots sitt kön manövrerade sitt land genom en svår tid (förvisso till sist mot en katastrof... 04/10 Jag ser verkligen fram emot spelet, folk får gnälla hur mycket dem vill över Ubisoft! Jag hade fruktansvärt kul med första AssCreed när det kom ut, hela Ezio-serien fick mig ner på knäna. AssCreed 3 var OK, tack vare infödings-storyn kombinerat med att... 03/10 Kul grej! Trist att de inte gjorde det till de andra spelen redan. Nu fick man ju ändå inspiration av de tidigare AC spelen för att på egen hand läsa mera, läste senast en ganska tjock lunta om piraterna i karibien, väldigt intressant, tex att Svartskäg... 02/10 @ulrik.borg: Nja, många kvinnor som haft makt genom historien har ofta fått den genom sin sexualitet eller att verkar bakom ridån eller att manipulera männen. PS Mansgris är en mildare variant av ManBearPig. Ganska häftig alltså. 02/10 Detta var ett otroligt bra initiativ. Det är största dragningskraften till de Assassins Creed jag faktiskt tyckt varit riktigt bra spel. Den historiska delen, med karaktärerna runt omkring och Ubisofts tolkning av diverse epoker. Därför har ofta spel... 02/10 CleoPatRa, vad håller du på med här? Det är grekiska? 02/10 Bra initiativ av UBI Soft. 02/10 Låter en aning förvånande eftersom de ger en rent perverst sned bild av CleoPatRa i det förvisso lilla jag sett av spelet. Verkar hämtad ur historieböcker från värsta mansgrisiga 80-talet och en av anledningarna till att jag tycker spelserien helt förlo... 02/10 Låter lite som civilopedian i Civilizationspelen. Nöje och bildning på samma gång. Tummen upp för detta. 02/10
Skicka en rättelse