Analytiker förutspår att PS4 Pro lyckas bättre än Xbox One X under nästa år.

Trots nyhetens behag från Xbox One X, trots att PS4 Pro funnits ute i nästan ett år och trots att Microsoftkonsolen är ett kraftpaket tror Lewis Ward, research director på Gaming and VR/AR, att PS4 Pro kommer skeppa en miljon fler exemplar under 2018. Han tror inte att Xbox kan nå ikapp.

No, the XB1X won’t be enough for Microsoft to catch up. It should give PlayStation 4 Pro a run for its money in 2018 in the United States and the United Kingdom, however. I’m projecting about four million XB1X consoles shipped from Q4 2017 through the end of 2018, and about five million PlayStation 4 Pro consoles shipped in the same timeframe.

The way shipments break down globally, however, that implies a very tight race in the United States and the United Kingdom.

Detta berättar Lewis i en intervju med GamesTM (via Wccftech). Den relativt höga prislappen på nära 5 400 kronor tror Lewis kommer hejda en del köpare men han tillägger att det är en "riktigt bra affär" sett till kraften man får. Den 7 november är det dags – snart bara en månad kvar.

Jo, alltid lika komiskt. Som den där videon som jämförde GTA V mellan de olika versionerna och alla påpekade att PS4-versionen var så mkt bättre för att den hade lite mer gräs på vissa delar. Totalt nonsens. När dom senare gjorde en video om Witcher 3... 02/11 Undrar hur många som tänker uppgradera från PS4 till PS4 Pro när allt fler skaffar sig en 4K Ultra HD tv-apparat. Marknaden för PS4 Pro lär ju bli större och större ju mer 4K slår igenom på tv-fronten. 06/10 Blir en bra uppgradering jämfört med ens nuvarande Xbox One iaf. Om man ändå ska spela multiplatformstitlar så kommer jag iaf att vilja spela dom på den platform jag trivs bäst med, och när det kommer till mer arkadiga bilspel och thirdpersonshooters... 04/10 Xbox One X lockar ungefär lika mycket som Xbox One gjorde vid release, dvs inte alls. PS4 lockar lite, med Horizon och ett par andra exklusiviteter, men ännu inte tillräckligt för att motivera ett köp. Väntar och köper det när priset gått ner och Last... 04/10 Nej kommer inte köpa Xbox one X. Jag har inget emot konsolen i sig. Bara det att jag får tillräckligt med underhållning med pc, ps4 och 3ds. 04/10 En artikel där xbox nämns = Papegojorna startar direkt med "det finns ju inga exklusiva spel! Fattar inte hur ni orkar att skriva samma, i era ögon samma sanning gång på gång.. 04/10 Kommer köpa den men inte vid launch ,bättre avakta till våren 04/10 Hyckleriet ligger i att först tjata om att grafiken är bättre på PS4 med jämförelsevideos/screenshots till höger o vänster och påpeka hur väldigt viktigt det är i valet av konsol. Det var så det lät tidigare i media och sociala diton. När One X/Scorpio... 04/10 Jag har redan en PS4 Pro som jag köpte mest för köra bilsimulatorer, så jag garanterat har 60fps i 1080p. Duger alla gånger! Har en Xbox One, och behöver inte två superstarka konsoler än, men kommer nog köra på min nuvarande Xbox One S i minst ett år... 04/10 Blir att uppgradera från S till en X. Äger även en Pro men det blir att spela på X i första hand och Sony exklusiva till Pro. 04/10
Skicka en rättelse