Microsoft vill ännu inte kommentera uppgifterna.

Det svänger snabbt i spelvärlden. Igår berättade vi om att Battlegrounds-skaparen Bluehole samtalar med Sony om att släppa spelet till Playstation 4 någon gång efter Xbox One-releasen. Nu rapporterar Bloomberg om nya samtal, den här gången mellan Blue och Microsoft. Det senare företaget sägs vara sugna på att förlänga konsolexklusiviteten för Xbox One.

Bloomberg ska ha talat med "väl insatta källor", som föredrar att vara anonyma. Dessa källor hävdar att det är "troligt" att parterna kommer förlänga exklusiviteten på Xbox One. Microsoft vill inte kommentera uppgifterna och en talesperson nöjer sig med pr-snack av standardsnitt.

Just nu är teamet helt och hållet fokuserat på att ta det bästa möjliga spelet till Xbox One och pc. Vi har inget i övrigt att bekräfta.

Med tanke på de rekord (som slås och slås och slås) på pc är det knappast en överraskning att Microsoft vill hålla hårt i Battlegrounds – det vill säga, om uppgifterna stämmer. Battlegrounds släpps till Xbox One under 2017, via ett samarbete mellan Bluehole och Microft. Xboxtoppen Phil Spencer talade sig under E3 varm om fusionen:

I couldn’t be more excited to be working with the team at Bluehole to bring Battlegrounds exclusively to our players on Xbox One this year. We’ve been huge fans since the very earliest days, and worked hard to bring the game successfully to our E3 briefing. The announcement of our publishing the game on console today is an evolution of the strong partnership we’ve been building over many months.

@robbis: Gå med i en klan om du inte redan är det. I Destiny 2 så får man flera fördelar med klanen utan att behöva lyfta ett finger. 06/10 @Mortaigne: okey. Tur att jag precis köpt det till ps4 då 😊 klarade storyn här om dagen o ska försöka få upp light nu för raiden 04/10 Destiny 2 har tidsexklusivt content på PS4. 04/10 @Mortaigne: Destiny 2 är väl inte tidsexklusivt på nåt sätt? Menar du gentemot PC då eller? Dom behövde väl mer tid på att polare PC porten. Det är ju ett konsolspel i grunden 04/10 @Phyrino: Exklusiva spel är oftast en plåga men vi har även fått fantastiska spel som vi ALDRIG hade fått utan exklusivitet. Så det är bara 90% dåligt. 04/10 Jag är emot exklusiva spel. Bättre att alla får chansen att spela. 04/10 Alltså Microsoft styr ju inte över alla spel som släpps på dator men det kanske du redan visste? Även om dom spelas på win 10 så har ju inte microsoft några rättigheter till alla spel. Sony tar fram mer och bättre exklusiva spel, det är fakta. Och har... 04/10 En super konspiratorisk tanke :) skulle kunna "misstänka" att microsoft nog skulle dregla ihjäl sig vid tanken om att som i fallet Forza göra det till en win10 endast titel vid släppet för att dra in lite friska abonemangs's stålar och få bort lite till... 04/10 Dom förlorar ju bara pengar på detta. Sony har betydligt mer köpare av spel än vad Microsoft har. Så tror knappast detta stämmer, skulle vara som att skära av ett finger på sig själv. 04/10 Bra, hoppas det stämmer så kanske det till slut finns någon tid över till att släppa några uppdateringar värda namnet igen till pc. -cb99 04/10
Skicka en rättelse