Skatteverket kan inte ge raka besked vad som gäller vid till exempel knivförsäljning i Counter-Strike.

I en ny motion uppmanar riksdagen regeringen att tillsätta en utredning för hur virtuella varor beskattas. Bakgrunden är att handeln med föremål i spel ökat kraftigt de senaste åren och för en del personer har det till och med blivit deras främsta inkomst. Skatteverket har dock dock inte kunnat presentera en konkret linje kring hur sådant ska beskattas.

När detta började komma på tal ansåg Skatteverket att vinstmarginalbeskattning för begagnade varor var rätt väg men ändrade sig sedan till att det skulle klassas som elektroniska tjänster. I motionen skriver de fem riksdagsledamöterna att detta fick stora skattemässiga konsekvenser.

Försäljning av virtuella varor är ett exempel på hur skattelagstiftningen behöver ses över för att tillvarata den digitala ekonomins potential för att skapa tillväxt och jobb. Ungdomar som växt upp i en digitaliserad värld och med en vilja att starta ett företag möter i dag alltför stora hinder då vår skattelagstiftning inte hänger med i utvecklingen. Regeringen bör därför tillsätta en utredning för att se över den skatterättsliga aspekten av handel med både nya och begagnade virtuella varor för att kartlägga hur vissa av dessa hinder skulle kunna tas bort.

Du kan läsa hela motionen på riksdagens hemsida.

@zumo: Sverige borde utvinna olja istället för stjäla pengar från sin befolkning. Om Norge kan varför kan inte Sverige ? Men alla älskar att bli bestulna av PAPPA 10/10 @sinan: Ja, det kan vi göra. Och hela skyddsnätet eftersom vi inte lär hålla det uppe ifall vi plockar bort inkomstskatten. 08/10 eller... håll i dig nu, så tar vi bort skatten ((mindblown))))) 08/10 På tal om skattekollen.se Lustigt att de bara visar kommunalskatten och vad den går till... 07/10 Köp av digitala saker mellan företag och spelare är redan beskattat. Skatten mellan spelare kommer garanterat att vara vanlig vintskatt som på finansiella vinster, dvs 30%. Till er som gör digitala vinster glöm inte att Skattemyndigheten ser alla era... 07/10 https://skattekollen.se/ Där ser du på en höft var våra skattepengar går. 07/10 Sen spelar det ju ingen roll vilket parti det är som sitter i regeringen om det är riksdagen som kör igenom beslutet.. 07/10 Nu är det ju dock så att att investera i aktier ger ju bara avkastning om någon vill köpa aktierna av dig sen, eller om företaget ger aktieutdelning (vilket inte alla göra). Det finns AB som har flera års omsättningstid på sina aktier, då är det inte... 07/10 Så för att du personligen inte gillar läsa en viss typ av nyhet med efterföljande diskussion så ska man inte ta upp den? Gillar själv att FZ postar även dessa så blir det inte bara "mellanmjölk" :) Finns massor av artiklar med tillhörande diskussioner... 07/10 Samma argument skulle ju kunna föras då för spel eller appar, digitala gods existerar på samma vis - som rader ettor och nollor. Det som är av intresse är att det är produkter som köps och säljs, dvs ingår i en marknad, och saker som köps och säljs i... 07/10
Skicka en rättelse