Eller: är det någonsin okej?

I veckan recenserade vi Middle-Earth: Shadow of War och Forza Motorsport 7, två utmärkta spel men där mikrotransaktioner potentiellt kan solka helheten. Ni uttryckte en del starka åsikter om fenomenet, som en del menar borde bojkottas helt medan andra argumenterar för att det är okej så länge det är en frivillig extragrej som inte tvingar fram grind.

Vad tycker du? När är det okej med mikrotransaktioner? Hur ska de vara utformade, eller finns det inga ursäkter för detta försök att tjäna en extra hacka på spelet?

Vill inte se de överhuvudtaget i AAA titlar, och om de nu finns inte av typen P2W. Hoppas att det nu utvecklas en bra konsumentupplysning i ämnet, jag får väl gör min lilla del och plånboksrösta och fortsättningsvis läsa på ordentligt innan köp av spel... 11/10 AAA spel ska kosta en summa från början och då ska allt ingå det är därför det kostar 600kr för ett nytt. Microtranskationer tillhör inte konsol och pc. Det kan stanna vid smart telefoner där spelen ändå suger. Skulle aldrig sjunka så lågt att betala... 10/10 Kosmetik eller ej, om jag köper ett spelet eller inte, så är mikrotransaktioner aldrig ok. Visst, jag drack cool-aiden från WoT ett bra tag innan jag kom på att SUPRISE! Du har spenderat tusentals kronor på ett spel som det fuskas hejvilt i och du har... 10/10 Den Gode TB släppte en videoessä om det häromdagen, fokuserar specifikt på Lootboxar och Gamblingaspekten. Väl värt en titt/lyssning. YMDGPSWWA18 I fallet med lootboxar i det Nya Shadow of Mordor och argumentet som utgivarna kom med säger jag bara. Skit... 09/10 Lotteriinspektionen har börjat sina utredningar. Får se vad det leder till... Inte ok när det blir gambling med lootcrates. Det är inte okej när det blir pay to win. Det är inte okej när ett spel kostar pengar. Alla tre ovanstående är del av Battlefront... 09/10 Det där kan man ju diskutera. En AAA-titel idag är en helt sjuk investering i tid och pengar, med väldigt många inblandade, dyr utrustning. Går inte att jämföra med Gyruss eller The way of the exploding fist. Så även om det säljs väldigt mycket fler exe... 08/10 Nej, jag tycker inte att det är okej med mikrotransaktioner! Inte efter att jag köpte massor av bilar för över 10.000 kr till "Need For Speed:World" som jag trodde att jag kunde ha länge. Men så togs servrarna ner efter bara några år. Hade jag vetat det... 08/10 Microtransaktioner är OK om spelet kostar mellan 199 - 299:- sek. Fine om man frivilligt vill lägga pengar på mer innehåll. Men köper man ett spel för 600:- sek (som vanligt) då skall hela spelet finnas där! 08/10 Som många andra här så tycker jag microtransaktioner är ok i F2P spel när det bara gäller kosmetiska grejer. Men när det är spel med fullpris då tycker jag faktiskt att det inte ska vara microtransaktioner även om det bara är kosmetika. Då har du redan... 08/10 Kosmetisk, och då ska det ocks finnas alternativ för att kunna skaffa dom gratis om man verkligen vill. Men aldrig någonsin hör mikrotransakioner hemma I fullprisspel under någon som helst omständighet, och speciellt inte I singleplayer spel. 08/10
Skicka en rättelse