Veckans rekordrapport: det blev nytt rekord.

Minns du när Playerunknown's Battlegrounds nådde drömgränsen "1 miljon spelare samtidigt på Steam"? Klart du gör – det var bara en månad sen. Och två veckor senare var antalet 1,5 miljoner.

Och framgångsexpressen rusar vidare i oförmiskad hastighet. I helgen var man snubblande nära två miljoner spelare samtidigt.

Som mest kördes spelet av 1,96 miljoner spelare samtidigt. Värt att notera är att Steam som mest hade 16 miljoner inloggade användare i helgen, vilket betyder att ungefär var åttonde körde PUBG. Helgens näst populäraste spel var den förra ettan, Dota 2, som nådde upp till 716 000 spelare.

Battlegrounds släpptes som early access i mars, och succén var omedelbar. Men de två senaste månaderna rusar spelet: för en månad sedan hade 10 miljoner ex sålts, en siffra som nu beräknas ha stigit till 14 miljoner. Om tempot fortsätter lär man nå 20-miljonersvallen innan december. Kanske bäst att prata med någon som vet hur man får stopp på farsoten innan det går för långt!

Någon som INTE tror Battlegrounds spränger tvåmiljonersvallen nästa helg...?

@Darkmage1971: Det kan löna sig att flytta spelet till en SSD. Det gjorde jag när texturerna laddade sirapssegt, och det gjorde en enorm skillnad. Jag har två Nvidia GTX 760, så mina grafikkretsar är inte direkt splitternya. :) 10/10 @jOnÄTÄn: Mm, jag får mickla lite med hans dator så får vi se. Tack för förslagen. 09/10 @Darkmage1971: använd ddu ta bort drivrutiner för nvidia ladda ner senaste installera. Har två datorer själv där ena har ett amd r9 290 och andra ett gtx 1060 6GB fungerar lika bra på båda. Testa att installera om spelet om inte drivrutinerna hjälper.... 09/10 Jag har en 6-7 polare som har Nvidiakort och spelar PUBG. Ingen av dessa har problemen som du beskriver att din son har. Merparten är iofs 1070-kort, men minst ett var ett 770 med 2GB minne och inte ens det hade några större problem med inladdning av... 09/10 @Ichabod: Detta är det första spelet som någonsin laggar på hans dator. Så jag är skeptisk till att det är annat än grafikkortet. Han har ett 1060 på 3 Gig. Min fråga var bara om någon annan haft problem med nvidia...måste väl inte dra upp hela hans dat... 09/10 Skriv vad det är för dator och grafikkort, att bara skriva Nvidia ger inte så mycket information. Dvs, vilken CPU, hur mycket Ram, typ av Nvidiakort. 09/10 Kör med min son, en kompis och hans son. Riktigt skoj, men det tar typ 2-3 minuter från det man landar till min son kan börja spela. Verkar ladda texturerna väldigt segt. Han kör Nvidia och vi andra tre kör ATI och har inga problem. Några andra med Nvid... 09/10 Får se hur länge det håller i sig. Tror inte deras spelarbas är särskilt lojal och nästa år är PUBG "old news". 09/10 @KoP: har du inte ett gäng att spela det med kan du stå över. Spelet är roligast med 1 eller 3 kompisar som vet vad de håller på med. Däremot är det oftast värdelöst att spela med slumpade kompanjoner. Börjar tröttna på att det bara är en bana. 09/10 Det är inte ett polerat eller optimerat spel, så varför skulle någon berömma spelet för detta? Fullt med buggar. Mediocre gunplay och clunky movement. 09/10
Skicka en rättelse