Tiden går fort när man har kul, sägs det. Och att The Orange Box innehöll ett par synnerligen fantastiska spel visas av det faktum att det i dag är tio år sedan den släpptes.

The Orange Box var ett samlingspaket där Half-Life 2: Episode Two spelade huvudrollen, och det släpptes först digitalt via Steam den 9 oktober 2007 följt av fysisk release kort därpå. Episode Two hade sällskap av Team Fortress 2 och Portal, två partners som stal mer än lite av uppmärksamheten.

Half-Life 2: Epiosode Two hade ett hjärtskärande slut som vi fortfarande väntar på fortsättningen på.

Storheten med The Orange Box var förstås dessa tre spel, men också möjligheten att köra dem med kommentarsspår där utvecklarna berättar om olika sektioner av spelen. Att både Half-Life 2 och HL2: Episode One följde med i paketet ökade värdet ytterligare.

Team Fortress 2 som det såg ut och funkade 2007.

TF2 lever och frodas än i dag (fjärde mest spelade Steam-titel just nu), även om det patchats till oigenkännelighet under åren. Portal parade nyskapande gameplay med välkalibrerad humor, och la grunden för det minst lika stilsäkra Portal 2. Och Episode Two... well, vi väntar fortfarande på upplösningen.

Det faktum att The Orange Box innehöll tre helt nya spel väljer vi att se som ett tecken på att Valves påstådda rädsla för siffran "3" är en myt. Så grattis Valve!

... men var fan är Episode Three..?