Nintendos senaste retrokonsol har gott om utrymme att fylla med spel för den som inte är rädd att bricka sin dyrgrip.

Om du köper en SNES Classic Mini får du tillgång till 21 smått fantastiska spel, exempelvis det första Super Mario Kart, Donkey Kong Country, Star Fox och Yoshi´s Island. Samtidigt känns ju 21 spel inte som jättemånga, särskilt inte när NES Classic Mini hade ett 30-tal och när SNES:en kostar dubbelt så mycket.

Men precis som med NES Classic har folk lyckats hacka sig in i maskinen och fylla på med fler spel. SNES Classic har 300 MB lagringsminne, varav bara 80 MB används, och med lite meck går det att fylla utrymmet med fler spel, skriver en Neogaf-användare. Hakchi2 heter ett Windows-program som används till just det, och den som inte är rädd att paja sin dyra retrokonsol eller bryta upphovsrättsliga regler kan ge det ett försök. Men åter: det sker på egen risk och är inte nödvändigtvis lagligt.

Har testat både raspberryn och snes mini och måste säga att snes mini fungerar 1000 gånger bättre. Även om det är enkelt att få igång en raspberry så hade jag delay på alla kontrollers jag har testat och då har jag testat på olika skärmar, testat olika... 11/10 shit visste inte att rocket knight fanns till SNES (Sparkster). spelade det massor med en polare på sega mega drive. den skall jag ordna! om ni inte spelat det så måste ni göra det! 11/10 hadde aldrig ett eget SNES så jag köpte mini SNES. ja fan det var dyrt och självklart så vet jag att jag kan köra retro Pi. och jag kan göra dittan å dattan. men fan va tråkigt jag tycker det är å mecka med skit efter att man jobbat 7,5 timme framför... 11/10 Enligt mig saknades främst Turtles in time, Wild guns, Sunset riders, Castlevania Dracula X, R-Type III och Demon's Crest. 10/10 Tjusningen är att man slipper ladda ner spelen illegalt. Jag har en Raspberry Pi i ett NESPi-skal där jag kör RetroPie, och det stoppade inte mig från att skaffa SNES Classic. 10/10 Det enda spelen som jag verkligen saknar är Chrono Trigger, Illusion of Time och Terranigma. Annars tycker jag att spelsamlingen på SNES Classic var riktigt bra. 10/10 För att det billigaste lämpliga flash-chip de fick tag på var på 512 meg? (Ja, chippet är på 512 meg, men ca 300 ledigt för spel) 10/10 dom skulle gjort en online butik man kan köpa valfria spel, varför annars har den 300mb och bara 80mb används? 10/10 Japp Hakchi2.2 är lätt att använda och allting har fungerat perfekt hittils (53 spel på den nu). Bara dumpa orginal kernel innan man börjar mecka med den. Finns även en inbyggd funktion i programmet för komprimering av spelen så man får plats med många... 10/10 Jag har testat och det funkar kanon. 10/10
Skicka en rättelse