Ska informera spelare när titlar har lootlådor som kan köpas för riktiga pengar.

Mikrotransaktioner är en ständig het potatis i spelvärlden. Konceptet att spendera hundratals kronor på ett spel för att sedan uppmanas att spendera ytterligare hundralappar är, av förklarliga skäl, sällan eller aldrig en populär företeelse. Middle-earth: Shadow of War har kritiserats för det på sistone, liksom Forza Mototsport 7. Samtidigt drar GTA V in miljarder på mikrotransaktioner.

En av två jämförelsesajter för spelbetyg, Opencritic, har nu beslutat att synliggöra när mikrotransaktioner är en del av spelupplevelsen, men de behöver vår input för att avgöra hur.

Kan spelet klaras utan att du behöver spendera pengar på lootlådor? Ska man särskilja slumpfyllda lootlådor kontra när du vet vad du köper? Kosmetika vs pay-to-win? Hur marknadsför spelet mikrotransaktionerna för spelaren? Opencritic vill på ett tydligt och rättvist sätt visa konsumenter vad man kan vänta sig för slags mikrotransaktioner.

Den avsky jag kände när jag i Deus Ex Mankind Divided stötte på mikrotransaktioner i ett singleplayer spel visste inga gränser. Inte förvånad det floppade. Jag bojkottar sedan dess alla singleplayer spel med detta som feature. Inklusive shadows of war. 11/10 det är för mycket nu förtiden om det inte redan är försent så måste något hända. När singleplayer spel som shadow of war får skiten tillåmed är det för mycket för mitt lilla hjärta, för alltid i min baktanke så vad dom än säger så har dom balansera spel... 11/10 Om andra vet bättre än att bli bestulna varför fortsätter företagen med dessa micro transactions? Själv tror jag det är en enormt stor inkomstkälla för utvecklarna, vilket medför att andra INTE vet bättre än att bli bestulna? Jag försvarar det givetvis... 11/10 + Tack för bra och informativ länk som väl synliggör misären med P2W aspekten i AAA SWB2. -cb99 11/10 https://www.youtube.com/watch?v=YMDGPSWWA18 Som vanligt tar TB orden ur munnen på en. 10/10 Intressant initiativ, men svårt att genomföra när det finns så många varianter. Viktigt att hålla informationen neutral. 10/10 Det är bara ett problem för att företagen som håller på med det kommer undan med mer och mer konsumentfientliga praktiker, folk köper spelen i miljonsiffror så varför ska EA bry sig om dom tjänar ändå? 10/10 Mikrotransaktioner i AAA spel i 600kr klassen har inte där att göra. Sjukt ruttet och girigt av företagen att implementera. Spel som Forza, Shadow of war och Battlefront II kommer inte att hamna på min lista! 10/10 Bra initiativ. S.k "microtransactions" är spelindustrins cancer. 10/10 @Kleptoman: Vill du bli blåst så varsegod men prata helst för dig själv då andra vet bättre än att bli bestulen nej tack för då blir jag utan. så desperat är man inte 10/10
Skicka en rättelse